اخراج کارشناس فروش و اخراج بازاریاب ها موضوع این مقاله کوتاه است. ۱۰ اقدامی که در زمان اخراج کارشناس فروش باید صورت پذیرد، عبارتند از:
ممکن است زمانی یکی از کارکنان شما در شرکت علی رغم اینکه شما همه کوشش خود را کرده اید که کارمندتان بتواند شغل خود را نگه دارد و به کارش ادامه دهد ولی باز هم میزان بهره وری او پائین است. در این شرایط شما چاره ای جز برکناری کارمند خود ندارید ؛ ولی باید توجه داشته باشید که این اقدام یک اقدام حساسی است که ممکن است برای شما مشکلاتی را ایجاد کند. پس قبل از اینکه تصمیم به چنین اقدامی بگیرید بهتر است که با وکلایی که در این زمینه تخصص دارند (وکلای تجاری) مشاورت کنید و از آنها راهنمایی بخواهید. در اینجا به چند نکته اساسی که قبل از برکناری کارمند خود باید توجه داشته باشید اشاره می شود:
موضوع اول جهت اخراج کارشناس فروش : قبل از هر گونه اقدام و یا تصمیمی در خصوص برکناری پرسنل واحد بازاریابی خود از این مسئله مطمئن شوید که اطلاعات درست و دقیقی را درباره عملکرد کارمندتان در دست دارید. در صورتی که راجع به صحت اطلاعات کسب شده شک دارید بهتر است که دقیق تر مطالعه و پیگیری کنید. سعی کنید همان روش و قانونی که برای تصمیم خود به کار برده اید برای همه کارمندان خود به کار ببرید.
موضوع دوم جهت اخراج کارشناس فروش : حتماً دلایل ، مدارک و اسناد لازم در زمینه کم کاری کارمند خود جمع آوری کنید تا بدون دلیل قانع کننده و یا کمبود اطلاعات دست به برکناری کارمند خود نزنید. اگر به چنین مدارکی دسترسی داشته باشید می توانید از تصمیم و اقدام خود دفاع کنید. از طولانی شدن روند کسب مدارک و اطلاعات اجتناب نکنید بلکه لازم است که شما زمان لازم جهت به دست آوردن مدارک را صرف کنید تا بدانید که منصفانه اقدام به برکناری کارمند خود کرده اید.
سه: نسبت به قوانین کلی که در خصوص اخراج و یا استخدام افراد وجود دارد آگاهی داشته باشید و تحت هیچ شرایطی بین افراد در مرحله استخدام و یا دلیل اخراج یکی از کارمندان خود تمایز و تفاوت قائل نباشید و عدالت را رعایت کنید. در صورتی که فردی که شما اخراج می کنید شرایط خاصی دارد مانند کارمندی که بیمار است و عملکرد ضعیفی پیدا کرده است شما باید در خصوص اخراج آنها بیشتر بیاندیشید و بدانید که موقعیت خود را در خطر می اندازید و پیگردهای قانونی ممکن است برای شما داشته باشد.
موضوع چهارم جهت اخراج کارشناس فروش : تلاش کنید از برنامه های سازمان یا شرکت در خصوص استخدام و یا برکناری و اخراج کارمندان خود استفاده کنید. اگر شما برنامه و قوانینی را برای زمانی که لازم است کارمند خود را برکنار کنید تدوین کرده اید بهتر است که مطابق با آن قوانین و به صورت یکسان برای تمامی کارمندان عمل کنید.
پنج: در نظر داشته باشید که نحوه عمل شما جهت اخراج کارمندتان بسیار اهمیت دارد به گونه ای که ممکن است حتی برای شما خطراتی نیز داشته باشد. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید کارمند خود را با یک تلفن زدن و یا از راه دور برکنار کنید. بلکه باید حضوری این کار انجام شود و اگر احتمال این را می دهید که دچار مشکل شوید و یا خطری برای شما داشته باشد پس بهتر است که فرد دیگری که صلاحیت لازم را دارد برای این کار انتخاب کنید.
موضوع ششم جهت اخراج کارشناس فروش : اگر در زمان برکناری کارمند خود با واکنشهایی مانند گریه ، ناراحتی ، پرخاشگری ، تهدید و غیره برخورد کردید از قبل خود را برای چنین واکنشهایی آماده کنید و هر اتفاقی که بیافتد شما روی تصمیم خود مصمم باشید و آن را تغییر ندهید تا تصمیم و کلامتان از نفوذ کافی برخوردار باشد.
هفت: در نهایت که کارمند خود را برکنار کردید ، تمامی حق و حقوق او را از قبیل روزهای مرخصی که داشته و غیره در نظر بگیرید و در رسید حقوقی وی آنها را محاسبه کنید. بعد از پایان یافتن مراحل برکناری کارمند ، توجه داشته باشید که اموال مربوط به شرکت و سازمان که در نزد کارمند به عنوان امانت بوده است تحویل بگیرید. همچنین در نهایت باید پست الکترونیکی و سایر موارد را غیر فعال کنید تا اطلاعات شرکت شما به بیرون نفوذ نکند.
موضوع هشتم جهت اخراج کارشناس فروش : در صورتی که بعد از اخراج کارمند خود با او مواجه شوید و او حرفی را به شما بزند و یا بخواهد شما را تهدید کند خونسردی خود را حفظ کرده . خوش برخورد باشید و بدون هیچ اقدامی سریع با وکیل خود تماس بگیرید و یا به وی بگویید که به وکیلتان مراجعه کند.
نه: بهترین روش این است که بعد از برکناری یکی از کارکنان خود برای جلوگیری از پخش شدن اخبار مربوط به اخراج کارمندان به شکل شایعه و اطلاعات غلط ، یک نشست فوری با کارمندان خود داشته باشید و برکناری یکی از کارمندان را به آنها اطلاع دهید ولی درباره جزئیات این اقدام و یا دلایل آن صحبتی نکنید.
موضوع دهم جهت اخراج کارشناس فروش : اگر کارمند اخراجی شما در یک شرکت دیگری قصد استخدام دارد و مدیران و یا بخش نیروی انسانی آن شرکت جهت تحقیق به شرکت شما مراجعه کرده اند شما فقط در خصوص مدت زمانی که برای شما کار کرده است و همچنین نقشی که در شرکت شما ایفا می کرده به آنها بگویید و اطلاعاتی بیش از این ندهید.
——————————————————————————————————————————–