بازاریابی محتوا نوعی بازاریابی است که اشاره به فرآیند تولید و به اشتراک گذاشتن محتوا برای مشتریان است که منجر به حفظ مشتریان سابق و به دست آوردن مشتریهای جدید می شود.
بازاریابی در سالهای اخیر و در دنیای کسب و کار امروز به قدری تغییر و تحول پیدا کرده است که با تولید و انتشار محتوای ارزشمند اقدام به جذب و برقراری ارتباط طولانی مدت با مشتریان می کنند. همانند دیگر زمینه های بازاریابی ، بازاریابی محتوا نیز یکی از عرصه های رقابت بین رقیبان در بازار است. به همین دلیل در بازاریابی محتوا نیز همچون سایر بازاریابی ها باید به تحلیل رفتار و عملکرد رقیبان خود توجه داشته باشید. به دلیل اهمیت تحلیل بازاریابی محتوایی رقیبان در این مقاله به روشهای تحلیل بازاریابی محتوای رقیبان می پردازیم.
مرحله اول) بررسی بستر ارتباطی رقیب
ابتدا به تحلیل کانالهای ارتباطی رقیبهای خود بپردازید. به این توجه کنید که از چه کانالهای آنلاین یا آفلاین به انتشار محتوا می پردازند. منظور از کانالهای آنلاین ، استفاده از سایت ، شبکه های اجتماعی و وبلاگها است و منظور از کانالهای آفلاین استفاده از کاتالوگ و بروشور است. سعی کنید موضوع اصلی محتواهای منتشر شده در این کانالها را به دقت بررسی کنید و به خصوصیات کلی آنها پی ببرید.
مرحله دوم) ساختار درختی
از نظر مشاوره بازاریابی ، بعد از بررسی و گردآوری اطلاعات در مرحله اول ، داده های به دست آمده را به شکل یک ساختار درختی بنویسید تا مطالب و داده ها به شکل مصور و در یک مجموعه منسجم قابل مشاهده باشد ، اطلاعات اصلی را در ریشه و تنه درخت درج کنید و اطلاعات فرعی را در شاخه ها بنویسید. زمانی که اطلاعات به دست آمده را ثبت کردید نام رقیب را در بالای درخت بنویسید. شما می توانید برای هر رقیب و محتوای منتشر شده آنها یک ساختار درختی تهیه کرده و همگی آنها را کنار هم مطالعه و بررسی کنید.
مرحله سوم) یافتن موارد مشابه
بعد از تهیه ساختار درختی و به تصویر کشیدن نحوه عملکرد رقیبان خود در بازاریابی محتوا به مشخص کردن موارد مشابه بین رقیبان بپردازید.
مرحله چهارم) موارد مشابه را از راهبردهای خود حذف کنید
پس از اینکه موارد مشابه بین رقیبها را مشخص کردید ، آن موارد را به عنوان موارد منع شده مشخص کنید. موارد منع شده در واقع آن مواردی هستند که شما در استراتژیهای بازاریابی خود نباید انجام دهید. به جای این رفتارها و موارد مشابه باید سعی کنید نوآوری داشته باشید تا مزیت رقابتی ایجاد کنید ، زیرا موارد تکراری و مشابه برای مخاطبهای شما تازگی و جذابیت ندارد.
مرحله پنجم) از بارش فکری استفاده کنید
برای پر کردن خلاًهای ناشی پس از حذف موارد تکراری و مشابه سعی کنید از بارش فکری کارکنان خود استفاده کنید. همواره بارش فکری یکی از راههای خلق افکار و ایده های خلاقانه و منحصر به فرد در هر زمینه ای است.
مرحله شش) جهت مخالف با حرکت رقیبان
سعی کنید در نتیجه این تحلیلها ، راهی را انتخاب کنید که در جهت مخالف با حرکت رقیبهایتان باشد. در واقع تنها چیزی که می تواند وجه تمایز بین شما و رقیبهایتان ایجاد کند این است که همیشه یک مسیر تازه برای خود پیدا کنید و به جای حرکت کردن در مسیر رقیبهای خود یک مسیر جدید که حتی مخالف مسیر آنهاست انتخاب کنید.
مرحله هفت) تحلیل های منظم و دوره ای
به همان میزان که شما به تحلیل محتواهای تولید شده توسط رقیبان می پردازید و تلاش دارید محتواهای خلاقانه ایجاد کنید آنها هم در به تحلیل رفتار ، عملکرد و محتوای تولید شده شما می پردازند. پس برای عملکرد پویا و حرکت رو به جلو لازم است تحلیلهای دوره ای به فاصله چند ماه به صورت منظم داشته باشید تا مجدداً در محتواهای خود تجدید نظر کنید.
موضوعات مرتبط :