در این مقاله سعی کردیم تا به راهبردهای رقابت کسب و کارهای کوچک با کسب و کار بزرگ بپردازیم.
مقدمه راهبردهای رقابت کسب و کارهای کوچک با کسب و کارهای بزرگ
کسب و کارهای کوچک معمولاً شامل کسب و کارهایی هستند که به تازگی راه افتاده اند. استارت آپها یا کسب و کارهایی که از یک ایده نو شکل گرفته و در آغاز راه خود هستند معمولاً در این دسته قرار می گیرند.
این شرکتها و کسب و کارها معمولاً منابع مالی زیادی ندارند و با سرمایه های اندکی راه افتاده اند.
شاید تصور کنید با این بنیه ضعیفی که شرکتها و کسب و کارهای تازه کار دارند هیچ راهی برای رقابت با برندهای بزرگ ندارند و نمی توانند با آنها رقابت کنند. از برخی جهات این تصور درست است.
به نظر شما علت آن چیست ؟
چرا که این کسب و کارها در بازار شناخته شده نیستند و سرمایه کافی نیز برای شناساندن خود به دیگران ندارند. اما باید بدانید که در بازار نمی توانید بر اساس تصورات خودتان پیش بروید و دست از تلاش بردارید.
اگر قصد دارید در بازار باقی بمانید و همچنان به حیات خود ادامه بدهید چاره ای جز پیدا کردن راه حل ندارید.
تجربه برخی کسب و کارهای تازه کار نیز نشان داده است که استفاده از روشهای مناسب می تواند زمینه های رقابت خیلی خوبی را برای آنها به وجود آورد.
بنابراین نباید زیاد ناامید باشید یا مدام نگران این باشید که ممکن است کسب و کار شما برای همیشه شکست خورده یا تعطیل شود. اگر کمی دقیق تر نگاه کنید اتفاقا کسب و کارهای کوچک نسبت به کسب و کارهای بزرگ مزیتهایی نیز دارند.
گاهی نیاز است تا عدم رشد کسب و کار را بدانید.
مانند اینکه از آنجایی که سرمایه های زیادی در کار ندارند بنابراین هرگز شکستهای مالی سنگین را نیز تحمل نمی کنند. برای موفقیت در بازار بهتر است برای خودتان شریک پیدا کنید تا اینکه تصمیم بگیرید بازار را ترک کنید.
به قول قدیمی ها یک دسته چوب را کسی نمی تواند بشکند ولی یک عدد چوب را به راحتی می توان شکست. پس اگر شما نیز یک کسب و کار تازه وارد هستید بهتر است شریکی برای خودتان پیدا کنید و توان خود را برای رقابت در بازار افزایش دهید.
اکنون شما باید چه کاری انجام دهید ؟
اگر قصد داشته باشید به تنهایی با برندهای بزرگ رقابت کنید بدون شک تلاشتان منجر به شکست خواهد شد. در صورتی که اگر به صورت گروهی باشید شانس شما برای رقابت افزایش پیدا می کند.
ممکن است برخی از شما از کار مشارکتی خوشتان نیاید چرا که فکر می کنید مشارکت کردن با یک برند دیگر کار بسیار سختی است.
هر چند ممکن است این کار سخت باشد ولی با یک مدیریت دقیق و درست می توانید به خوبی از پس آن برآیید. حال برای اینکه بتوانید با یک کسب و کار دیگر همکاری خوبی داشته باشید و به نتایج مطلوب برسید به نکات زیر توجه کنید.
یک) داشتن قرارداد روشن
قبل از هر چیز بهتر است به فکر این باشید که یک قرارداد واضح و روشن تهیه کنید. اکثر کسب و کارهایی که از شراکت آسیب دیده اند یا تصور می کنند در شراکت کردن شکست خورده اند علتش این است که قرارداد درست و دقیقی نداشته اند.
قرار نیست اشتباه دیگران را شما نیز تکرار کنید. یک ضرب المثلی هست که می گوید حساب حساب است و کاکا برادر.
به این معنی که باید شراکت و دوستی و حساب و کتاب و قراردادهای خود را از هم جدا نگه دارید تا بتوانید با شریک خود به خوبی به همکاری ادامه دهید.
با اقدامات کوچک می توانید در رونق کسب و کار تاثیر گذار باشید.
دو) بورس تخصصی باشید
یکی از روشهایی که به شما کمک می کند در بازار بتوانید به فروش خوبی دست پیدا کنید این است که در یک مجموعه تخصصی یا بورس محصول مورد نظر باشید.
به این معنی که اگر فروشگاه شما در یک محله یا جایی از شهر باشد که آن محل به عنوان بورس تخصصی محصول شما شناخته شده باشد هر کسی برای خرید محصول به آن محله سر خواهد زد.
بنابراین کم کم اطراف فروشگاه شما پر از مشتریهایی خواهد شد که به قصد خرید به آن منطقه مراجعه کرده اند.
مثالی در خصوص بورس تخصصی
به عنوان مثال ، اگر شما محصولات الکترونیکی عرضه می کنید اگر در یک خیابان که به عرضه محصولات الکترونیکی معروف است فروشگاه داشته باشید همه مردم آن خیابان را به خوبی می شناسند و می دانند که محصولات الکترونیکی را می توانند در آن خیابان با تنوع بالایی پیدا کنند.
از نظر مشاوره بازاریابی شما با یک اقدام ساده توانسته اید یک تبلیغ خوب برای محصولتان داشته باشید و مشتریان مورد نظرتان را به فروشگاهتان بکشانید.
برای اینکه بتوانید چنین راسته ای را در شهر برای خودتان داشته باشید نیازمند این است که با سایر همکاران خود یک دست و متحد باشید و با همکاری کردن با یکدیگر آن محله را تبدیل به بورس کالای خود کنید.
نکته بسیار مهمی که در اینجا باید به آن توجه داشته باشید این است که شما الان تبدیل به یک گروه شده اید و دیگر کسب و کار مجزا و به منفردی نیستید که فقط فکر این باشید که چگونه خودتان را در میان همکارانتان سرنشناس کنید.
اگر از یک برنامه تبلیغاتی استفاده کنیم چه می شود؟
بنابراین اگر از یک برنامه تبلیغاتی استفاده می کنید بهتر است همکاران خود را نیز در این تبلیغات شریک کنید و از رقابت کردن کناره گیری کنید به جای آن تلاش کنید به بهترین شکل ممکن با یکدیگر همکاری کنید.
اگر به فعالیتهای خود نگاه کنید احتمالاً به این نتیجه می رسید که تا کنون از این روش که همکاری است استفاده ای نکرده اید و همیشه تلاش کرده اید خودتان را از سایرین جدا کنید.
در حالی که در این روش ، بهترین کار این است که با همکاران خود همکاری نزدیکی داشته باشید.
رونق بخشیدن به کسب و کار کوچک با استفاده از استراتژی هایی امکان پذیر است.
سه) محل کار مشترک
یکی دیگر از کارهایی که می توانید انجام بدهید این است که محل کار مشترک داشته باشید. با این کار در هزینه های شما بسیار صرفه جویی خواهد شد.
اگر به تنهایی بخواهید دفتر کاری را اجاره کنید یا خریداری کنید قطعاً به قدری گران خواهد بود که ممکن است از پس آن برنیایید. از طرفی چون تازه کار هستید معلوم نیست که با این هزینه های بالا بتوانید کار خود را به خوبی ادامه بدهید و هزینه هایتان جبران شود.
پس بهترین کار این است که با همکاران خود دست به همکاری بزنید و یک دفتر کار اشتراکی داشته باشید. با این کار بخش زیادی از هزینه های شما کاهش پیدا می کند.همچنین می توانید یک دفتر کار بزرگ در محل مناسب و خوبی نیز بگیرید.
اگر تمایل دارید یک دفتر کار مناسب و خوبی داشته باشید که از دفترهای کاری معمولی متفاوت تر باشد بهتر است با همکاری که با همکاران خود می کنید و یک دفتر کار اشتراکی می گیرید هزینه های خود را نیز به شدت کاهش دهید و خودتان را دچار بحران مالی نکنید.
تا جایی که می توانید در منابع مالی خود صرفه جویی کنید چرا که شما در آغاز فعالیت خود هستید و بهتر است در هزینه ها صرفه جویی کنید تا دچار مشکلات و بحرانهای مالی نشوید.
بیشتر بدانید : تکنیکهای عملی و جالب برای افزایش تفکر خلاق در کسب و کار (بخش اول)
چهار) یافتن شریک مناسب
حال وقت آن است یک شریک مناسب برای خودتان پیدا کنید. شاید برخی از شما تصور کنید پیدا کردن شریک خوب اصلا کار سختی نیست در حالی که ما به شما می گوییم که یکی از مهمترین مراحل این است که بتوانید چند شریک مناسب برای خودتان پیدا کنید.
باید شرکایی را انتخاب کنید که اخلاقتان با هم جور باشد. اگر برای کاری تصمیم می گیرید تصمیمهایتان با هم مشترک باشد.
به همین دلیل بهتر است خودتان به دنبال یافتن شریک بروید و از افراد یا شرکتهای دیگر برای معرفی شریک استفاده نکنید. چرا که شما قرار است با آنها همکاری کنید و مهم است که شما بتوانید با آنها همکاری خوبی داشته باشید.
پنج) برگزاری برنامه های مشترک
یکی از دیگر فعالیتهایی که برای داشتن همکاری مناسب می توانید برای رقابت با برندهای بزرگ داشته باشید این است که با شریکان خود اقدام به برگزاری مسابقات مختلف کنید.
اکثر مردم از مسابقه خوششان می آید. آنها هنگامی که در مسابقه شرکت می کنند احساس نشاط بیشتری می کنند و برند شما برایشان جذاب می شود.
بنابراین برای اینکه توجه آنها را در بازار به خودتان جلب کنید بهتر است یک مسابقه راه اندازی کنید.
این مسابقه با همکاری شریکتان بهتر خواهد شد. چرا که بودجه کافی برای تهیه جوایز خواهید داشت ، بنابراین جوایز نفیس و ارزنده از ترغیب کننده های مهم مخاطبان برای شرکت در مسابقه خواهد شد.
شش) حواستان به شریکتان باشد
اگر یک برنامه تبلیغاتی به عنوان مثال ، یک ویدئوی تبلیغاتی تهیه می کنید بهتر است در این تبلیغات نامی هم از شریکان خود بیاورید. این کار موجب می شود دیگران بیشتر به شما اعتماد کنند و از طرفی ارتباط شما با همکارانتان نیز بهتر خواهد شد.
نتیجه گیری راهبردهای رقابت کسب و کارهای کوچک با کسب و کارهای بزرگ
در این مقاله به راهبردهایی که یک کسب و کار کوچک می تواند در رقابت با یک کسب و کار بزرگ داشته باشد اشاره نمودیم که اگر بخواهیم به صورت کلی اشاره کنیم می توانیم به داشتن قرارداد روشن ، بورس تخصصی باشید ، محل کار مشترک ، یافتن شریک مناسب ، برگزاری برنامه های مشترک ، حواستان به شریکتان اشاره نماییم.
مقالات مرتبط
ضرورت و تکنیکهای انتخاب هویت برای کسب و کارهای اینترنتی
برای رشد کسب و کارتان چه اقداماتی باید انجام دهید ؟ (بخش اول)