بازاریابی ، یکی از ارکان اصلی در هر کسب و کاری است. هدف هر کسب و کاری ، به دست آوردن بازار و جذب مشتریان بیشتر برای خرید کالاها و خدمات آنهاست.
در سالهای قبل از ظهور اینترنت ، بازاریابی امری دشوار بود و هزینه های زیادی را برای افراد و شرکتها به دنبال داشت ؛ اما از زمانی که اینترنت گسترش پیدا کرد ، بسیاری از معضلات و دشواری های بازاریابی را کم کرد. به همین دلیل در تبلیغ محصولات و دست یابی به بازار مورد نظر ، جایگاه و نقش مهمی را ایفا کرد. اما همواره این سوال و چالش باقی مانده است که کدام یک از روشهای بازاریابی می تواند بهترین روش باشد و سود زیادی را برای ما به دنبال داشته باشد.
کارشناسان و افراد صاحب نظر معتقد هستند در هر کسب و کاری که مشغول هستید بهتر است از مزایای هر دو روش بازاریابی استفاده کنید. برای اینکه بتوانیم در انتخاب بهترین روش در موقعیتهای مختلف به درستی تصمیم بگیریم باید با هر دو روش ، آشنایی کافی داشته باشیم تا زمان و هزینه کافی را در موقعیت مناسب به هر کدام از روشهای بازاریابی سنتی یا مدرن اختصاص دهیم. در این مقاله سعی می کنیم به مزایا و معایب هر دو روش بازاریابی بپردازیم تا تصمیم گیری برای شما راحت تر شود.
یک) بازاریابی سنتی
از قدیم الایام که بازاریابی و روشهای جذب مشتریان برای موفقیت هر کسب و کاری اهمیت پیدا کرده ، روشهای مختلف تبلیغات و بازاریابی در روش سنتی به وجود آمده است. از جمله ابزارهایی که در این روش بازاریابی همواره مورد استفاده قرار می گرفته است شامل: تبلیغات تلویزیونی ، تبلیغهای چاپ شده بر روی بنرها ، کاغذها و پوسترها ، تبلیغهات رادیویی می باشد. اگر قصد بازاریابی برای گروه های خاصی از افراد را دارید حتماً لازم است از این روشهای سنتی استفاده کنید. فرض کنید گروه هدف شما تعدادی از افراد بازنشسته هستند.
کاملاً مشخص است که برای تبلیغات و فروش کالاهای مورد نیاز آنها نمی توانید از روشهای اینترنتی استفاده کنید و بهتر است به دنبال روشهای سنتی بروید. از شرایط دیگری که از نظر مشاوره بازاریابی بهتر است از روشهای سنتی در بازاریابی استفاده کنید ، مواقعی است که قصد دارید تبلیغات شما به صورت فیزیکی و ملموس به دست مشتریان برسد. از آنجا که در تبلیغات سنتی شما تبلیغات را به صورت چاپی به شکل بنر ، پوستر ، کاغذی ، کاتالوگ طراحی می کنید و به دست مشتریان می رسانید که می توانند در هر جایی که هستند و هر زمانی آن را مطالعه کنند پس بهترین روش این است که از این روشهای سنتی برای بازاریابی استفاده کنید.
اما همیشه نمی توانید از این روشها بهره کافی را ببرید ، زیرا بسیاری از این روشها گران و پر هزینه هستند. اگر قصد داشته باشید که یک تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی تهیه کنید یا اینکه به شکل بنر و پوستر این تبلیغات را طراحی کنید هزینه زیادی برای شما خواهد داشت. در ثانی شما نمی توانید خیلی راحت به نظرات مشتریان یا مخاطبان خود دسترسی داشته باشید. مثلاً نمی توانید در خصوص تبلیغاتی که تهیه کرده اید نظر بسیاری از مخاطبان خود را کسب کنید. بلکه لازم است طی یک مصاحبه و از قبل مشخص شده و تعداد محدودی از مخاطبان خود ، نظر آنها را جویا شوید. بنابراین ، استفاده از روشهای سنتی دارای نقاط قوت و ضعف هایی است که در بالا به آنها اشاره شد. برای اینکه بتوانید بهتر تصمیم گیری کنید باید نقاط قوت و ضعف روشهای مدرن را نیز بشناسید ، بنابراین در ادامه به نقاط ضعف و قوت روشهای مدرن می پردازیم.
دو) روشهای بازاریابی مدرن
در این روش ، بیشتر از فضاها و امکاناتی که اینترنت در اختیار افراد قرار داده است استفاده می شود. ابزارهای مورد استفاده در این روش شامل : وب سایتها ، موتورهای جستجوگر ، شبکه های اجتماعی مجازی ، ایمیلها و غیره است. از جمله نقاط مثبتی که این روش دارد می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
۱)فقط برای کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین مناسب نیست ، بلکه تمامی کسب و کارها می توانند از اینترنت و ظرفیتهای آن برای تبلیغات و بازاریابی استفاده کنند.
۲)کم هزینه است
۳)می توانید به تبادل نظر با مخاطبان بپردازید.
۴) قدرت انتقال پیام به طیف وسیعی از افراد را دارد.
۵)نیاز به استخدام نیروهای کمی نسبت به روش بازاریابی سنتی دارید. شما میتوانید با مشتریان خود بهوسیله شبکههای اجتماعی ارتباط مستقیم برقرار کنید.
۶)امکان ادیت یا اصلاح کردن پیامهای تبلیغاتی پس از اجرای این پیامها وجود دارد.
در کنار این نقاط مثبت می توانیم به این نقاط منفی اشاره کنیم. نیاز به آپدیت کردن مستمر پیامها، ارتباط با مشتریان تنها از طریق اینترنت صورت می گیرد. پیامها و هویت شما می تواند به راحتی کپی برداری یا مورد سوء استفاده قرار بگیرد.
در نهایت با توجه به ویژگیهایی که هر دو نوع بازاریابی دارند ، افراد متخصص و با تجربه در امر بازاریابی اعتقاد دارند که بهترین روش این است که از مزایای هر دو روش بهره مند شویم ، به همین دلیل پیشنهاد می دهند که ۸۰ درصد از ظرفیتهای تبلیغاتی خود را به روشهای مدرن و ۲۰ درصد را به روشهای سنتی اختصاص دهید.
موضوعات مرتبط :