بازاریابی پارتیزانی یا چریکی به معنی استفاده از راهبردهای کاملاً عادی و روشهای معمولی ولی با نتیجه عالی است.
از آنجا که در تجارتهای محدود و در سطح کوچک ، سرمایه برای تبلیغات کم است این روش بسیار مناسب است. در این نوع بازاریابی کردن باید قدرت و توانایی خطر کردن بالا باشد در حالی که در کسب و کارها و تجارتهای کلان کمتر از این روش استفاده می شود.
” زمان استفاده از بازاریابی پارتیزانی “
وقتی شرکت کوچک است و منابع مالی زیادی ندارد. بنابراین ، در این نوع بازاریابی باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا یک تبلیغ بی همتا و جذاب داشته باشند تا مخاطبان بتوانند متوجه پیام آنها شده و ترغیب به خرید شوند.
شرایط اصولی و پایه در بازاریابی پارتیزانی
یک) سعی کنید از روشهای مبتکرانه و نوآوری استفاده نمایید.
دو) ارتباط خود با مخاطبان را حتماً حفظ کرده و نسبت به قطع ارتباط هایی که صورت می گیرد حساس باشید.
سه) تا جایی که می توانید از راه های مختلف و متعددی در بازاریابی و برقراری ارتباط استفاده کنید.
چهار) حتماً قدرت خطر کردن را در خودتان افزایش دهید.
اجرایی کردن بازاریابی پارتیزانی
یک) هدف اصلی خود از تبلیغ را مشخص کنید و یک ویژگی که می تواند در زمان کوتاه چند دقیقه ای یا چند ثانیه ای تمام خصوصیات کالا و خدمات شما را معرف کند انتخاب کنید.
دو) بازار هدف خود را بشناسید و در تبلیغات حتماً گروه هدف را مد نظر داشته باشید تا بتوانید نظر آنها را جلب نمایید.
سه) به جنبه های مثبت و منفی کالا و خدمات خود که می تواند برای مشتریان دلپذیر و مطلوب باشد یا می تواند آنها را اذیت کند بشناسید.
چهار) به دنبال راه های جدید و مبتکرانه برای اجرایی کردن این هدفها باشید.
توصیه های مهم برای طراحی بازاریابی چریکی
تمامی مراحل از معرفی کالا و خدمات خود تا عملکرد خود در ذهن تداعی کنید. مشکلاتی که ممکن است در این مسیر برایتان بوجود بیاید را تصور کنید و به دنبال راه حل باشید. استفاده از این روش موجب می شود تا تمامی مراحل و روند بازاریابی پارتیزانی را به شکل عینی تداعی کنید و کمتر با مشکل مواجه شوید.
یک )سعی کنید مشکلات و مسائل متعدد که ممکن است بروز کند را مطرح کرده و نظر خواهی و مشورت کنید.
دو) می توانید به شکل ابتدایی یک نمونه از برنامه خود را اجرا کرده و نظر افراد را جویا شوید.
سه) مهمترین مسئله در بازاریابی پارتیزانی ، برقراری ارتباط مناسب با مخاطبان است.
چهار) باید سعی کنید تمامی اطلاعات لازم در زمینه اقدامات آینده خود را جمع آوری نمایید تا مطمئن باشید که روشتان روش درستی است.
پنج) با افراد صاحب نظر در این زمینه حتماً همفکری کنید و از کمک های آنها استفاده نمایید.
-تنها کافیست که شما یکبار بتوانید در بازاریابی پارتیزانی موفق باشید ، سپس میتوانید خودتان را به یک گروه برند سازی مبدل کنید.
شرایط و نحوه عملی کردن برنامه ها
سعی کنید برنامه ها و کالای خود را توسط رسانه های عمومی بشناسانید و تبلیغ کنید ، حتماً از روشهای جذاب برای تبلیغ کردن و شناساندن محصول خود استفاده کنید. از منابع مالی خود اطمینان داشته باشید که می توانید به اندازه کافی برای تبلیغات صرف کنید. سعی کنید عملکرد خود را در بازاریابی پارتیزانی دست کم نگیرید و به نتایج آن فکر کنید.
مراحل عملی کردن بازاریابی پارتیزانی در کسب و کارهای محدود
یک) مشخص کنید که هر روز قرار است در کدام گروه از افراد بازاریابی انجام شود
مهمترین مسأله این است که برنامه و کارهایی که باید صورت بگیرد هر روز باید طراحی شود و نحوه اجرای آن مشخص گردد. در صورتی که یک برنامه بازاریابی مشخصی را از قبل آماده کرده باشید و فقط بعدها آن را اجرا کنید کارآیی خود را از دست می دهد.
دو) منبع مالی مورد نیاز برای تبلیغ را مشخص کنید
برخی مدیران شرکتها و کسب و کارها ابتدا به اشتباه منبع مالی مورد نیاز خود را نمی توانند تعیین کنند و زمانی که راه حل دیگری به ذهنشان نمی رسد ، همه بودجه خود را صرف بازاریابی کرده و یا فقط ممکن است راه های پیشنهادی بازاریابان مورد علاقه خود را در نظر بگیرند. بنابراین ، بهترین راه این است که در آغاز هر کسب و کاری میزان بودجه خود را برای بازاریابی مشخص کنید. حتماً بخش درآمد خود را صرف فرآیند بازاریابی خود کنید.
سه) وسیله ها و امکانات بازاریابی
شما باید بتوانید وسیله های بازاریابی خود را از قبل مشخص کنید. بهترین روش تبلیغ کردن و اطلاع رسانی را از طریق مطالعه بازار ، افراد و مخاطبان مورد نظر و مشورت کردن با صاحب نظران انتخاب کنید. مشخص کنید که می خواهید از چه کانال ارتباطی استفاده کنید. شما می توانید از یک یا تنوعی از کانالها و روشها مانند ابزارهای قدیمی ، کاغذی ، اینترنتی ، تلفنی و … استفاده کنید. اگر از چند ابزار در یک برهه از زمان استفاده کنید حتماً موفقیت آن بیشتر خواهد بود. در نظر داشته باشید که تبلیغات هم فراوانی و هم غنای کافی از نظر محتوا را داشته باشند.
چهار) تعیین اجرا و نحوه برنامه ها از نظر زمانی
سعی کنید برای برنامه های بازاریابی خود یک طرح مشخصی را برای نحوه اجرا و زمان آنها به صورت تصویری یک نمودار رسم کنید. برنامه خود را برای مدتهای زمانی مشخصی از خرد تا کلان یعنی برنامه روزانه تا سالانه تعیین و تعریف کنید. رعایت وقت و در نظر گرفتن وقت هر برنامه از اهمیت زیادی برخوردار است.
پنج) تهیه شبکه بازاریابی
فرآیند بازاریابی نیاز به یک زمانبندی و تعیین بودجه دارد. در کنار این دو عامل حتماً باید مدیران و بازاریان کسب و کار باید به صورت تخصصی از دانش مارکتینگ یا بازاریابی برخوردار باشند. در صورتی که برنامه و طرحی مشخصی برای روند بازاریابی وجود نداشته باشد دستیابی به نتایج موفقیت آمیز فراهم نخواهد شد.
شش) عملی کردن برنامه ها
مرحله عملیاتی کردن برنامه های تهیه شده بسیار مهم است. شرکتها باید بدانند که وظیفه بازاریابی کردن برای تجارتشان امری مهم و سنگین است و عمل کردن مطابق با برنامه های تهیه شده بسیار اهمیت دارد.
هفت) میزان اثر گذار بودن طرح ها باید پیگیری شود
حتماً بعد از عملی کردن برنامه ها و طرح ها به این بپردازید که چقدر کارهایتان طبق برنامه پیش رفته و به موفقیت ها و اهداف مورد نظر خود رسیده اید. آگاهی کامل از توانایی تان در اجرا کردن برنامه ها داشته باشید و نقایصی که هنگام اجرا کردن طرح ها به آنها پی برده اید حتماً پیگیری نمایید و به فکر اصلاح کردن آن باشید.
هشت) ارتقاء کیفیت برنامه ها
مدتی بعد از اجرای برنامه ها آنها را مجدداً بررسی کنید. ببینید نقاط قوت و ضعفتان کجا بوده است. برنامه های اصلاحی تهیه و طراحی کنید.