امروزه فضای کسب و کارها بسیار پیچیده شده است.
مشتریان و مخاطبان شما علاوه بر اینکه می خواهند از طریق کالا و خدمات شما نیازهای خود را برآورده کنند بلکه رفتار شرکت و نام تجاری شما نیز برایشان بسیار مهم است. آنها علاوه بر کالا و خدمات شرکت شما ، بلکه رفتار و هدفهای شما را نیز با رقیبهایتان مقایسه می کنند. افزایش رقیبها در هر زمینه کاری ، جریان ارتباط با مشتریان را دشوارتر کرده است.
از نظر مشاوره بازاریابی امروزه ، کسب و کارها تنها به دنبال کسب پول و فروش بیشتر نیستند بلکه برایشان مهم است که اعتماد و وفاداری مشتریان را به دست آورند. به همین دلیل برخی از افراد موفقیت کسب و کار را در این می دانند که در گام اول به دنبال جلب اعتماد و برطرف کردن نیازهای مشتریان باشد ؛ چرا که در ادامه ولی با گذشت زمان سود بیشتری نصیبشان خواهد شد. به همین دلیل ، رعایت اصول اخلاقی در بازاریابی مطرح می شود.
اخلاق محور بودن در کسب و کار به این معنی است که شما از سودهای آنی و مقطعی صرف نظر کرده و تلاش کنید مشتریان و مصرف کنندگان را از حقوقی که دارند آگاه کنید. در صورتی که بتوانید این نگرش را به کسب و کار و مشتریان خود داشته باشید می توانید امیدوار باشید که جایگاه خود را در بازار و در میان مشتریان پیدا خواهید کرد. گاهی ممکن است بر اثر عوامل اقتصادی یا اجتماعی یکی از کالاهای مورد نیاز مشتریان در بازار کمیاب شود.
در این شرایط کسب و کارهایی که نیاز مشتریان را در اولویت قرار می دهند و کالای مورد نیاز آنها را تأمین می کنند بیشتر از افرادی که این کالا را به بازار عرضه نمی کنند تا قیمت آن افزایش پیدا کند سود می کنند. چرا که شرکتها و فروشندگان مشتری مدار می توانند مشتریان خود را برای سالهای طولانی حفظ کنند و اعتماد و وفاداری مشتریان را به دست آورند.
همین اعتماد و وفاداری یکی از گامهای مهم موفقیت در کسب و کار است و علاوه بر اینکه نام تجاری شما ماندگار خواهد شد بلکه سود زیادی نیز در گذشت زمان به دست خواهید آورد. به یاد داشته باشید که مشتریان شما ، اصلی ترین سرمایه شما هستند. پس همواره سعی داشته باشید نیاز آنها را برآورده کنید و به سلیقه هایشان احترام بگذارید تا موفقیت خودتان را نیز تضمین کنید. اخلاق مداری و مشتری مداری ، زمانی ارزش زیادی خواهد داشت که شما تمامی مشتریان خود به ویژه افرادی که به لحاظ اقتصادی ضعیف تر هستند را نیز در نظر بگیرید و سعی کنید محصول و خدماتی را تولید کنید یا شرایط فروش خود را به نحوی برنامه ریزی کنید که این مشتریان شما نیز بتوانند نیازهایشان را برآورده کنند و سلیقه های آنها نیز در تولید محصول دخیل باشد.
آگاهی مشتریان به قدری افزایش پیدا کرده است که دیگر نمی توان با روشهای سنتی و تکراری در بازار باقی ماند. بلکه نحوه رفتار شماست که نام تجاری را برای مشتریان تداعی می کند و عامل اصلی جذب و دفع آنها است. به ویژه اخلاق محور بودن شما در شرایط بحران اقتصادی و اجتماعی مانند تحریمها یا سایر مسائل مهمتر از سایر زمانهاست. باید سعی کنید راهکارها و استراتژی هایی را انتخاب کنید که همیشه مشتریان شما یکی از افرادی باشند که نفع خواهند کرد.
موضوعات مرتبط :