نکات مدیریتی بازاریابی ؛ در سال های پیش از این هرگز لزومی جهت بازاریابی به معنی بازارسازی وجود نداشت و مدیران در بازاریابی سنتی صرفا به فکر بازارداری بودند.
بدین ترتیب که مدیران با حفظ جایگاه مشتری ، سعی در نگهداشت آن ها می نمودند. اما با کاربردی شدن مفاهیم بازاریابی مدرن ، بازارسازی و بازارشناسی جایگاه بازاریابی را در شرکت ها توسعه دادند. مدیریت بازاریابی و تبلیغات در شرکت ها بسیار توسعه یافت. به گونه ای که اغلب مدیران عامل شرکت ها بیش از آن که تولید محور باشند، بازار محور شدند. انتخاب مدیر فروش و نظارت بر عملکرد مدیر فروش یکی از مهمترین وظایف مدیران عامل شده است.
با بیشتر شدن کاربرد گوشی های تلفن همراه ، اپلیکیشن بازاریابی و فروش توسعه بسیاری داشته است. شرکت هایی که سریعتر سراغ رسانه های اجتماعی بروند، موفق تر گردیدند. زیرا تاثیر اینستاگرام در تبلیغات و بازاریابی را به خوبی درک نموده اند. بخصوص در سال ۱۳۹۳ لزوم نوسازی واحد بازاریابی و فروش بیشتر احساس می شود. مدیران عامل شرکت ها به اهمیت تکنیک های حرفه ای مذاکره بازاریابی پی برده اند و کارشناسان فروش شرکت ها را برای گذراندن دوره های بازاریابی و فروش ترغیب می کنند. در واقع لزوم برگزاری آموزش بازاریابی و فروش برای همه سطوح شرکت ها احساس می گردد. همچنین مدیران باید به کمک مشاور های بازاریابی و فروش بدانند که چه رفتارهای مدیریتی موجب ترک کارشناسان فروش از شرکت می گردد.
مدیران عامل با توجه به مشکلات ایجاد شده در حوزه منابع انسانی به این موضوع فکر می کنند که پورسانت بازاریاب و پاداش انگیزشی کارشناس فروش چگونه محاسبه و پرداخت گردد. از موضوعات جدیدی که برای مدیران عامل و حتی هیئت مدیره شرکت های بزرگ مطرح می گردد، لزوم تدوین برنامه بازاریابی برای شرکتها است. پس مفاهیم مربوط به طرح بازاریابی را باید به درستی درک نمایند. همچنین باید بدانند که مدیریت بازاریابی و فروش و تبلیغات چه جایگاهی در شرکتشان ایفا می نماید.
آشنایی با کاربرد بازاریابی اجتماعی در ارتقا سطح درآمدی شرکت ها و همچنین اهمیت درک نیاز و خواسته های مشتری به عنوان قدم اول بازاریابی با توجه به شناخت لازم و کافی پیرامون اصول بازاریابی و فروش جزو نکاتی است که مدیران باید بدانند. دیگر اینکه عوامل جلب رضایت مشتریان فقط برای برخی شرکت ها بوده و یا در کتاب ها می آیند و کاربرد عملیاتی ندارد، از میان رفته است.
از جمله مفاهیم اساسی بازاریابی که مدیران باید به کمک مشاورین بازاریابی برای آن ها برنامه ریزی نمایند، روش های قیمت گذاری محصولات و خدمات ، روش ورود و معرفی محصولات جدید به بازار ، آشنایی با بازاریابی شبکه ای و آموزش بازاریابی شبکه ای و روش های بازاریابی شبکه ای در ایران می باشد. مدیرعامل شرکت ها باید با همکاری تیم فروش تمامی ابزارهای بازاریابی (p۴) را در مسیر افزایش فروش و مشتری مداری هدایت نمایند.
امروز اگر مدیری بپرسد که ترویج در بازاریابی چه تفاوتی با تبلیغات دارد و یا نداند که تبلیغات پنهان چیست و یا بازاریابی چریکی چه تفاوتی با بازاریابی سنتی دارد؟ دیگر جایگاهی در بازار نخواهد داشت. پس باید مدیران شرکت ها با اخذ مشاوره بازاریابی برای همه این موارد پاسخ کافی در شرکت ها داشته باشند.