در سال اخیر شاهد تغییرات متعدد در بازارهای مختلف بوده ایم. افزایش رقابت در بازارهای مختلف از یک سو و نوسانات نرخ ارز از سوی دیگر موجب درهم ریختگی هایی در بازارهای مختلف شده است. علاوه بر این موارد افرادی با توجه به شرایط و جایگاه های اجتماعی در وضعیتی هستند که علاقه مند به راه اندازی و تاسیس شرکت و ایجاد کسب و کاری هستند همه اینها موجب سخت تر شدن و تخصصی شدن فرایندهای ورود به بازار ها و همچنین حفظ بازارها گردیده است.
خدمات مشاوره بازاریابی و فروش از جمله گلوگاه هایی است که اگر مدیران بخواهند خودشان تجربه کنند، نیاز به صرف زمان و هزینه های گزافی دارند و قبول این هزینه علاوه بر آنکه مقرون به صرفه نیست، بلکه موجب انحلال کسب و کار نیز می گردد. اگر مدیر یک شرکت و یا صاحب یک کسب و کار بخواهد بدون انجام تحقیقات بازار و با توجه به تجربه خود و یا یکی از همکارانش اقدام به انجام تبلیغات نماید قطعا ریسک های بسیار بزرگی را پذیرفته است. در نظر بگیرید که تبلیغات برای آنکه بازخورد داشته باشد نیاز به صرف بودجه و تکرار و یادآوری در اذهان مشتریان و مخاطبین دارد و وقتی شما یک یا دو بار تبلیغی را انجام می دهید و پاسخی نمی گیرید، اگر تبلیغات را قطع کنید مطمئن نخواهید بود که آیا روش اشتباه بوده و یا تعداد دفعات اکران تبلیغات شما کم بوده است.
علاوه بر مثال فوق در مورد سایر موارد نیز در کسب و کار همین اتفاق تکرار می گردد. در نظر داشته باشید حتی برای موارد کوچک مانند جذب نیروی انسانی اگر روش های مختلف و نتایج هر کدام را ندانید و اقدام به جذب نیرو نمایید چه عواقبی در انتظار شما خواهند بود. از مشکلاتی که در این زمینه به وجود می آید، از دست دادن زمان و عدم جذب نیروی کارآمد، عدم وجود سیستم نگهداشت و آموزش نیروی انسانی، عدم وجود مکانیزم انگیزش نیروی های فروش و بازاریابی و بسیاری موارد دیگر. اگر مشاوره فروش و بازاریابی به صورت صحیح باشد، علاوه بر آنکه مزایای بی شماری خواهد داشت، موجب کاهش هزینه های شما در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت می گردد. در مقالات بعدی به تشریح بیشتر مزایا و معایب جذب خدمات مشاوره در شرکت می پردازیم.