نوع ارتباطی که شرکتها و برندها با مشتریان خود برقرار می کنند به روند فروش و بازاریابی آنها بسیار کمک می کند.
این مسئله به خوبی روشن است و دلیل آن هم این است که فروش و فروشندگی ، توانایی جلب موافقت و قانع کردن مشتریان است. در صورتی که فروشنده یا برندی به اندازه کافی توانایی برقراری ارتباط و مهارتهای ارتباطی را نداشته باشد تحت هیچ شرایطی نمی تواند نظر مشتریان را جلب کند و آنها را قانع نماید. یک فروشنده و بازاریاب قدرتمند قادر است تمامی راهبردها و استراتژیهایی که در زمینه کسب و کار خود فراگرفته است به خواسته ها و نیازهای مشتریان ارتباط دهد و این فکر را در ذهن مشتریان تداعی کند که جای هیچ گونه نگرانی نیست و آنها به هدف و نیازی که دارند خواهند رسید. از نظر مشاوره بازاریابی برای اینکه بازاریاب یا فروشنده ای بتواند به این توانایی دست پیدا کند ، علاوه بر اینکه باید مطالعه و دانش کافی در این زمینه داشته باشد بلکه مهمتر از آن ، تجربه است. تنها تحت شرایط تمرین و تجربه است که شما می توانید همچین توانایی را کسب کنید. بنابراین بهتر است به تمریناتی که در ادامه این مقاله اشاره می شود دقت کافی داشته باشید و آنها را به اندازه کافی تمرین کنید.
یک) حواستان جمع باشد
اولین و کلیدی ترین نکته ای که هنگام برقراری ارتباط با مشتریان باید به آن توجه کنید این است که شما باید تمامی رفتارها و کلام مشتریان و خودتان را به دقت تحت نظر داشته باشید و کاملاً حواستان باشد که مشتری از شما چه انتظاری دارد و نوع تعاملی که شما با آن برقرار می کنید آیا یک ارتباط مناسب است یا نه.
دو) به دقت به سخنان مشتری خود گوش دهید
از نظر مشاوره بازاریابی وقتی مشتری با شما در حال صحبت کردن است باید تمامی حواستان به مشتری و صحبتهایی که می کند باشد. شما در صورتی می توانید به درستی نیاز مشتریان را برطرف کنید که بدانید دقیقاً او به دنبال چیست؟ و این به دست نمی آید مگر اینکه با دقت به سخنان او گوش داده باشید و بدانید که او به دنبال چه محصول و یا خدماتی است. علاوه بر این ، زمانی که شما به سخنان مشتری خود با دقت گوش می دهید او خیالش از این بابت راحت است که می تواند نیاز و خواسته خود را به شما بگوید و انتظار داشته باشد که نیازش برآورده شود.
سه) سوال پرسیدن
همزمان با اینکه به سخنان مشتریان خود گوش می دهید ، هر جا احساس کردید که متوجه منظور او نمی شوید یا اینکه نیاز به توضیح بیشتر است تا بدانید دقیقاً او به دنبال چیست و چه هدفی دارد بهتر است از او سوال کنید. سوال کردن نه تنها نشان می دهد که شما به سخنان او گوش می دهید و گفته های او برایتان مهم است بلکه اطلاعات کاملتری نیز به دست می آورید تا نیاز او را به درستی برآورده کنید.
چهار) به حرکات یا همان زبان بدن مشتری خود توجه کنید
افرادی که در برقراری ارتباط ها موفق هستند اکثراً جزو افرادی هستند که به خوبی می توانند زبان بدن دیگران را درک کنند و متناسب با آن رفتار کنند. از نظر مشاوره بازاریابی شما باید به گونه ای روی حرکات و رفتار خود کار و تمرین کنید که بتوانید با زبان بدن خود به مشتریان نشان دهید که
۱)به سخنان او گوش می دهید ،
۲)می تواند به شما اطمینان کند ،
۳)شما متوجه صحبتهای او شده اید ،
۴)شما نیز علاقه مند هستید تا محصول یا خدمات مورد نظر او را برایش فراهم کنید.
پنج) توجه به زیر و بمی صدا
نوع صدایی که از دیگران می شنویم می تواند روی نگرش ما تأثیر مثبت یا منفی داشته باشد. سعی کنید یک تن صدای متوسطی را برای صحبت کردن با مشتریان خود تمرین کنید. صدایی که نه خیلی بلند و نه خیلی پائین باشد و همچنین شمرده شمرده و کاملاً قابل فهم صحبت کنید.
شش) در زمینه فعالیت خود تخصص کسب کنید
سعی کنید در هر زمینه ای که مشغول فعالیت فروشندگی هستید اطلاعاتی را به دست آورید. معمولاً انسانها به فردی اعتماد می کنند که بدانند او بر اساس مستندات و اطلاعاتی که دارد صحبت می کند.
هفت) هدف و نیت خیر داشته باشید
شما به عنوان یک فروشنده اگر می خواهید ارتباط موثر و خوبی با مشتریان خود برقرار کنید باید نیت خیر داشته باشید و واقعاً به دنبال این باشید که نیاز مشتری را برطرف کنید. مشتریان شما به خوبی متوجه نیت خیر شما خواهند شد.