فکر می کنید موقعیت شما در بازار و در مقایسه با رقیبهایتان چگونه است ؟ چه تصویری از خودتان در بازار در ذهن دارید ؟
می توانید برای رسیدن به پاسخ این سوالات ، رقیبهای خود را در چند زمینه اصلی تجزیه و تحلیل کنید تا جایگاه خود را به خوبی بشناسید. از جمله زمینه هایی که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند به شرح زیر هستند:
یک) تحلیل سهم رقیب در بازار (افزایش سهم بازار به کمک چند تکنیک بازاریابی)
بر اساس تجربیات مشاوره بازاریابی ، قطعاً همه کسب و کارهای مشابهی که در بازار حضور دارند رقیبهای اصلی شما نیستند. هر چند همیشه باید همه رقیبها را زیر نظر داشته باشید و بزرگی و کوچکی کسب و کار آنها برایتان مهم نباشد. زیرا برخی از اوقات ممکن است رقیبی که شما جدی تلقی نمی کردید با یک ترفند تازه وارد بازار شود و تمامی مشتریان شما را جذب کند. اما در حالت عادی باید حواستان را در خصوص رقیبهای اصلی خود جمع کنید. مشخص کنید که رقیبان اصلی شما چقدر از بازار را به خود اختصاص داده اند ؟ چند درصد از سهم بازار مربوط به رقیبهای اصلی و جدی شماست ؟
دو) تحلیل کیفیت محصولات رقیب
کیفیت محصولات و تولیدات خود را با رقیبهای اصلیتان مقایسه کنید. آیا از نظر کیفیت محصولات ، رقیبها بهتر از شما هستند یا فاصله چندانی بین شما نیست ؟ کیفیت محصولات از جمله زمینه هایی است که می تواند فاصله شما با رقییبان را کمتر یا بیشتر کند.
سه) تحلیل سرمایه و منابع رقیب
منابعی که در دسترس رقیب شماست ولی شما از آن برخوردار نیستید چه چیزهایی هستند ؟ شناخت دقیق این منابع به شما کمک می کند تا راه حلی برای دستیابی به آنها پیدا کنید. به عنوان مثال اگر فکر می کنید آنها از یک تکنولوژی جدیدتر یا منابع مالی بهتری برخوردار هستند شما نیز تلاش کنید تا سرمایه گذارانی را پیدا کنید که بتوانند این منابع را در اختیار شما قرار دهند.
چهار) تحلیل راهبردهای بازاریابی رقیب
راهبردهای بازاریابی از عوامل اصلی موفقیت هر کسب و کاری در بازار است. رقیبهای اصلی خود را از نظر راهبردهایی که در بازاریابی به کار می برند و می توانند مشتریان زیادی به دست آورند تجزیه و تحلیل کنید. این کار به شما کمک می کند تا کاربردی ترین استراتژیها که می تواند در یافتن و نگه داشتن مشتریان به شما کمک کند را بشناسید.
پنج) تحلیل بازار هدف رقیب
ممکن است شما و رقیبتان در یک زمینه فعالیت کنید ولی گروه هدف شما با هم متفاوت باشد. اگر فکر می کنید رقیبتان موفق تر از شماست و سهم زیادی از بازار را در اختیار دارد یکی از راهها این است که دقیقاً بسنجید چه گروه هدفی را انتخاب کرده اند.
شش) تحلیل جداگانه رقبا از یکدیگر
رقیبهای خود را از یکدیگر جداگانه تجزیه و تحلیل کنید. سعی کنید یک فایل برای هر یک از رقیبهای خود داشته باشید. نقاط قوت ، ضعف و تفاوت آنها را با خودتان مقایسه کنید. برخی از کسب و کارها به اشتباه رقیبها را با یکدیگر مقایسه می کنند در حالی که سنجش دقیق این است که هر یک از رقیبها را به صورت جداگانه با خودتان بسنجید.
هفت) کشف منبع اطلاعاتی رقیب
شما نیاز دارید اطلاعات موثق و به روزی را از فعالیتها و هدفهای رقیب خود به دست آورید. گاهی ممکن است اطلاعات رقیب شما در اینترنت باشد و شما می توانید به راحتی این اطلاعات را به دست آورید. اما گاهی نیز اطلاعات مورد نیاز شما به این راحتی به دست نمی آیند و لازم است ترفندهای دیگری برای دستیابی به آنها به کار ببرید. در این گونه مواقع بهتر است خودتان را به عنوان یک مشتری برای رقیبتان تبدیل کنید و اطلاعاتی که نیاز دارید از این طریق به دست آورید. شرکت در همایش ها ، کنفرانس ها ، گردهمایی ها و رویدادهایی که موجب می شود رقبا یکجا جمع شوند و فعالیتهای یکدیگر را از نزدیک ببینند نیز بهترین فرصت برای جمع آوری اطلاعات است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحقیقات بازاریابی به این صفحه مراجعه نمایید.
موضوع مرتبط :