فنون مذاکره بازاریابی ؛ قوانین مذاکره در بازاریابی و فروش مطلق نیستند اما در مجموع رعایت آنها منافع بسیار بیشتری را در مقایسه با ضررها و هزینه های احتمالی دارد.
به تاخیر انداختن انتقام
اگر نمی توانید خویشتن داری کنید و می خواهید انتقام بگیرید، حداقل دیرتر این کار را بکنیم. هر چقدر بگذاریم زمان بگذرد ممکن است اطلاعاتمان کامل شود و ببینیم اشتباه کرده ایم. وحتی ممکن است منصرف شویم.
رویارویی دروغ در فنون مذاکره در بازاریابی
اگر مذاکره کننده به شما دروغ گفت و شما متوجه شدید که او دروغ می گوید، نباید این مساله را به روی او آورید و او را ضایع کنید. در مذاکره، طرف مقابل می خواهد با ما تعامل داشته باشد. و اگر بخواهیم رابطه را با این فرد ادامه دهیم برای خودمان نامطلوب خواهد بود چرا که حرمت ها از بین می رود و دیگر به سختی می توان رابطه را ادامه داد.
در مذاکرات تجاری مفهومی داریم به نام پل طلایی. یعنی اگر طرف مقابلتان به شما حمله نمود و از پلی روی رودخانه ای گذشت، پل پشت سرش را خراب ننمایید؛ زیرا وقتی طرف مقابل بداند دیگر راه برگشتی ندارد، انرژی و تلاشش برای شکست دادن شما چند برابر خواهد شد. در عوض بروید و پل پشت سرش را از طلا بسازید تا اگر خواست عقب نشینی کند، احساس کند که روی این پل طلایی، حتی عقب نشینی هم افتخار است. پس ما، نه تنها نباید طرف مذاکره مان را ضایع کنیم، بلکه حتی موظف هستیم کمک کنیم که او خطایش را به شیوه آبرومندانه ای برطرف کند و عقب نشینی نماید.
چند گزینه برای انتخاب در اختیار طرفتان قرار دهید
هرگز کسی دوست ندارد یک گزینه را از میان یک گزینه ارائه شده انتخاب نماید. چه به عنوان خریدار و چه به عنوان فروشنده. همیشه تعدد گزینه ها می تواند مفید و اثربخش باشد و احساس خوبی را برای طرف مقابل ایجاد کند.
مذاکره بازاریابی را با حالت قهر ترک نکنید
این کار زمانی معنا دارد که مطمئن باشید دیگر نمی خواهید با طرف مقابل رابطه ای داشته باشید. اما اگر فکر می کنید که قهر کردن می تواند باعث گرفتن امتیازهای بیشتری شود و بعداً در شرایط بهتری به گفت وگو و مذاکره ادامه می دهید، این منطق هرگز صحیح نیست.
قطع مذاکره، در هر یک از طرفین موجب برانگیخته شدن احساسات منفی زیادی می گردد و رابطه مجدد را سخت و دشوار کند. اگر مذاکره شما با کسی به تنش کشید، هرگز محل گفت و گو را ترک نکنید یا اگر گفت و گو تلفنی است، هرگز تماس را قطع نکنید. فقط تلاش کنید درباره موضوعات عمومی تری که تنش و اختلاف نظر در آنها کمتر است، صحبت کنید تا کمی از التهاب فضا کم گردد.
عجله نکنید
اگر مذاکره نیاز به متقاعدسازی است، برای نتیجه گیری عجله ای نداشته باشید. متقاعدسازی، به معنای تغییر نظر دیگران و نزدیک نمودن دیدگاه آنها به دیدگاه خودمان است.
اغلب مدیران بازاریابی در مقابل تغییر نظر خود، مقاومت می کنند. مقاومت مردم در برابر متقاعدسازی، شبیه مقاومت هوا در برابر حرکت است. اگر به آرامی حرکت نمایید آن را نمی بینید. اما اگر با شتاب حرکت کنید، کاملا می تواند مانع شما شود.
نگاه هلکوپتری داشته باشید
همیشه از بالا به موضوعات و صحبت های جا به جا شده نگاه کنید. خودتان را جای طرف مقابل بگذارید تا ببینید او در چه وضعیتی است. این موضوع خیلی مهم است که بتوانید به این شکل مذاکره را مدیریت کنید.