مشاوره مدیریت کسب و کار
مقدمه مشاوره مدیریت کسب و کار
مشاوره مدیریت کسب و کار ، خدمتی مشاوره ای می باشد که با قصد و نیت اصلاح و پیشرفت و توسعه ی کارکرد مدیریتی در اغلب شرکت ها و موسسه ها و تشکیلات به کار گرفته می شود. مشاور مدیریت معمولاً روند میزان بهره وری و عملکرد شرکت و یا مجموعه مورد نظر را مطالعه و آنالیز کرده و عالی ترین اولویت و راهکار را به کارفرما ارائه می دهد. مشاوره مدیریت کسب و کار به کارفرما در زمینه های متعدد و متفاوتی نظیر بالا بردن میزان سوددهی و فروش ، کم کردن میزان هزینه و بیشتر کردن درآمد ، تجزیه و تحلیل پروسه ، گسترش تکنولوژی ، مدیریت تحول ، تهیه تدابیر و سیاست های مدیریتی ، گسترش کالاها و فرآورده ها و یا شیوه ی به کارگیری و یا هدایت منابع انسانی مشاوره ارائه خواهد کرد.
مشاوره مدیریت کسب و کار تلفیقی از دو واژه است که مفهوم و جمله ای را می سازد که بدون جای گیری در یک عبارت غیر قابل طبقه بندی می باشد. چون مشاوره مدیریت در بازه و چارچوب گسترده ای از ساختارها و فاکتورهای مدیریتی وجود دارد. احتمالاً در طی دوره ی حرفه ای و شغلی خود با دامنه ی وسیعی از کسانی که خود را مشاور نام نهاده اند رابطه و تماس ایجاد نموده اید که قادرند یک آنالیزگر مالی ، فروشنده یا آنالیزگر کسب و کار های متفاوت باشند.
بنابرین مفهوم و جمله ی مشاوره مدیریت هنگامی دقیق می باشد که با اشاره به یک کسب و کار و تجارت ویژهو عرضه و پیشنهاد مشاوره علمی و عملی به مدیریت شرکت ، کسب و کار و مجموعه جهت اصلاح و پیشرفت کارکرد و بازده مجموعه در آن حرفه و کسب و کار ، خود را بشناساند. به طور نمونه ، مشاوره مدیریت بازاریابی و فروش .
مراجعه کنندگان یک مشاوره مدیریت کسب و کار غالباً کمپانی ها می باشند ولی مشاوره مدیریتی به موسسات و تشکیلات دولتی و غیرانتفاعی هم ارائه می شود. ادراک و استنباط وجه اشتراک ، اشکال و اقسام گوناگون شرکت های مشاوره مدیریت به شما یاری می رساند تا از میان همه ی انتخاب های مشاوره ای ، مشاوره مدیریت درخور و متناسب با صنعت و حرفه خود را برگزینید.
تمام شرکت های مشاوره مدیریت در شماری از فاکتورها و ساختارها مشابه و همانند می باشند. عموماً بیشتر کمپانی های معتبر و معروف در پی به کارگیری اشخاصی با هوش می باشند که قادر باشد به آسانی بیاندیشد ، معضلات و مسائل را برطرف و با دیگر افراد مجموعه رابطه ی درخور و مطلوبی داشته باشد و مهارت و کاردانی کمپانی خود را به مخاطبان نشان دهد. کارآزمودگی و خبرگی کاری مشاوره بازاریابی ، درباره ی گردآوری داده ها و مفروضات ، فهم و استنباط نگرش شرکت و مجموعه و فضای بازار و به وجود آوردن رابطه و پیوند میان پرسش و پاسخ می باشد.
مشاور مدیریت کسب و کار بیشتر ساعات های کاری خود را در نشست با شرکت ها و مجموعه ها ، نشست با مشتریان ، آنالیز اطلاعات و ساخت اسلاید می گذراند. مشاوره مدیریت بیشتر در پی یک دید عملی و پیشنهاد راهکارها و پاسخ هایی می باشد که سبب اصلاح و پیشرفت فراوان در کارایی مجموعه مشتری شود. رده بندی جهانی مشاوره مدیریت تا اندازه ای گنگ و پیچیده می باشد ، کمابیش هر فردی به عنوان مشاوره مدیریت قادر است در یکی از دسته بندی های زیر جای بگیرد:
- مشاوره مالی
- مشاوره استراتژی
- متخصصان بازاریابی IT
- مشاوران داخلی
- مشاوران مستقل
- مشاوره مد و زیبایی
عملکرد مشاوره مدیریت کسب و کار
زندگی حرفه ای و شغلی مشاوره مدیریت با اشکال فراوانی مواجه است و پیوسته به معضلات و مشکلات مختلف و متفاوتی در سازمان های گوناگون مواجه می شود. مشاور مدیریت می بایست بر روی مدیر ، دقت و توجه ویژه ای داشته باشد تا احتیاجات آنان را به خوبی دریابد و قادر باشد برای آنان پاسخ ها و راهکارهای ویژه ای برای اصلاح و پیشرفت کسب و کار آن مجموعه و یا شخص عرضه و پیشنهاد نماید.
مشاور مدیریت کسب و کار می بایست قادر باشد از خارج به سازمان بنگرد و قدرت تامل و تعمق راهبردی داشته باشد تا قادر باشد پاسخ و راهکارهای بی نظیری را جهت پیشرفت و یا تغییر در سازمان مربوطه مهیا کند. مشاور مدیریت می بایست از داخل و خارج ، عناصر و فعالیت ها و عملکردهای تجاری مدیر را ادراک و استنباط نماید. همچنین مشاوره مدیریت می بایست یک شنونده و نظارت کننده باشد تا قادر باشد معین و معلوم سازد که چه قسمت هایی در شرکت و یا مجموعه احتیاج به اصلاح و تغییر و توسعه دارد و چه بخش هایی کارکرد و بازده ایده آلی دارد. همین بینش و آکاهی مشاوره است که او را در تهیه ی یک دستور کار و طرح راهبردی قدرتمند کمک می کند.
مشاوره مدیریت کسب و کار بعد از گردآوری داده ها و مفروضات ، با دیدی نقادانه و عقلایی به تهیه ی طرح و نقشه راهبردی برای شرکت و مجموعه می پردازد. در زمینه هایی مانند فروش ، تبلیغات ، بازاریابی و … . یک برنامه راهبردی می بایست به روشنی رسالت و مقاصد شرکت و یا مجموعه را در قسمت های مختلف تعیین و تفکیک و چگونگی برآورد میزان توفیق و پیروزی را هم مشخص نماید.
در فاز انجام و اعمال هم ، مشاور کسب و کار به عنوان یک فرد نظارت کننده و آسان کننده کارها ایفای نقش خواهد کرد. بدین معنی که مشاور همچون یک نظارت کننده کیفی بر انجام و اعمال درست و اصولی نقشه ها و طرح ها مراقبت و سرپرستی خواهد کرد ، تا مجموعه به عالی ترین و ایده آل ترین بازده و کارکرد خود برسد. در بعضی سازمان ها و مجموعه ها ، امکان دارد تشکیلات احتیاج به یک طرح ریزی چند وهله ای داشته باشد که احتمال دارد چند ماه و یا شاید چند سال زمان ببرد.
دامنه ی وسیعی از شرکت های مشاوره وجود دارد که از کمپانی های عظیم جهانی Mckinsey یا Interbrand تا کمپانی های کوچک بومی ، که هر یک با عرضه سرویس های ویژه و مخصوص خود در حال فعالیت هستند. افراد یک تیم مشاوره می بایست از سه ویژگی مهم برخوردار باشند:
- دانش: توانایی علمی و دانش لازم را در زمینه ی مورد نظر داشته باشد.
- تجربه عملی کاری: از سخن گفتن تا عملی کردن برنامه ها و ایده ها مسیر طولانی وجود دارد. مدرسان و سخنرانان فراوانی وجود دارند که در حوزه مشاوره ابداً موفق نبوده اند. مشاور مدیریت می بایست به طور عملی فعالیت ها و برنامه های زیادی را اجرا کرده باشد تا قادر باشد مشغله های ذهنی کارفرمایان را به درستی درک و استنباط نماید.
- مهارت: آشنایی و اطلاع از چگونگی اجرای یک کار و یا برنامه با بیشترین بازده و نتیجه در ساختارسازی و پیاده سازی دانش و مبدل ساختن آن به به توانایی های عملی. در حقیقت کمپانی های مشاوره مدیریت به شما این فرصت و قدرت را می بخشد تا در طی زمان کوتاه تری مسائل و معضلات دشوار و بزرگ سازمانی خود را برطرف کنید.
شایان ذکر است که مدیران جهت گزینش یک شرکت مشاوره ای می بایست به این مساله دقت نمایند که آیا شرکت مشاوره مدیریت انتخاب شده از قابلیت ، اعتبار و ارزشی هماهنگ و سازگار با سازمان و مجموعه برخوردار می باشد یا خیر.
خدمات مشاوره مدیریت کسب و کار
- مدیریت استراتژیک
- مدیریت فروش
- مدیریت منابع انسانی
- مدیریت خلاقیت و نوآوری
- مدیریت تبلیغات
- مدیریت بازاریابی
- مدیریت برند و برندسازی
- مدیریت مالی
- مدیریت ریسک
مزایا و چرایی نیاز به مشاوره مدیریت
- مشاور مدیریت قادر است فعالیت و کسب و کار شما را تفسیر و بررسی نماید و در حوزه ها و بخش های مختلف راه حل ها و پاسخ های مفید و اثربخشی را عرضه و پیشنهاد نماید.
- توانایی هایی شخصی مدیر نظیر توانایی و مهارت تصمیم گیری و سیاست گذاری اصولی و درست را فزونی می بخشد.
- فروش و سود آوری را به میزان قابل توجهی بالا می برد.
- کار گروهی مجموعه شما را بهتر می سازد.
- توانایی هماهنگی و همسویی سازمان شما را با تغییرات بازار بالا خواهد برد.
- فکر و اندیشه های مدیران را به سمت ابتکار و نوآوری هدایت خواهد کرد.
- در موقعیت های دشوار اقتصادی اشتیاق لازم و فهم و استنباط صحیحی از مسیر را به مدیران می دهد.
- احتیاج مدیران به حضور در کلاس های آموزشی مهارت های مدیریتی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.