همه چیز در مورد بازاریابی حسی یا احساسی را در این مقاله متوجه خواهید شد.
تعریف بازاریابی حسی Sensitive marketing
بازاریابی حسی یک متد است که به صورت یکپارچه و سیستمی ، مشتریان بازار هدف را از طریق ارتباطات مرتبط با برند که به ارزش آفرینی منجر می شود به خود معطوف می نماید.
در واقع این نوع بازاریابی شناسایی و پاسخگویی به نیازها و خواسته های مشتری را از طریق ارزش افزوده ، ایجاد شخصت برند ملموس و با ایجاد حس مثبت در زندگی ایجاد می نماید. کمپین بازاریابی حسی بر اساس یک ارتباط دو طرفه میان برند و مصرف کننده در زمان کنونی با خلق یک تجربه شیرین و خاطره انگیز از برند در ذهن مشتری همراه است.
به طور خلاصه بازاریابی حسی به معنی استراتژی دو سویه و تجربه محور است.
این بازاریابی یک حس خاص جهت حضور شخصیت و هویت یک برند در زندگی جاری محسوب می شود. به طور مثال اگر می خواهید برای یک محصول آرایشی و بهداشتی برای مشتریان هدف خانم جوان به فعالیت بازاریابی حسی بپردازید، آن گاه تجربه دوسویه باید بر اساس ویژگی هایی از قبیل زیبا بودن، دیده شدن ، متمایز شدن در جمع را که با نشانه های برند مورد نظر تزئین شده، طراحی گردد.
در واقه این شخصیت برند است که قابلیت انتقال احساس را دارد و زمانی که یک مخاطب با برند مواجه می گردد با مجموعه ای از موارد قابل درک در مورد ویژگی های خاص آن برند درگیر شده و به طور خودکار این محصول را با آن شخصیت (برند) گره می زند. اگر مدیران بتوانند چنین تجربه ای را برای مخاطبین خود خلق کنند، بازاریابی حسی به عنوان یک ارتباط دو سویه متصل شده و ارتباط برقرار می گردد و در نتیجه به تقویت ارتباط بین برند و خریدار منجر گردد. یکی از ویژگی های مهم بازاریابی حسی حمایت و وفاداری از برند خواهد بود.حال این محصول بهداشتی و زیبایی آفرین به عنوان قسمتی از تجربه مخاطب که از طریق آزمایش آن کسب می گردد، در ذهن و فکر مخاطبین کمپین بازاریابی حسی متمایز می گردد و بر همین اساس بایستی تصویر برند از طریق رنگ، صوت و احساس کردن مجموعه ای از احساسات مثبت ایجاد گردد.
سایر ویژگی ها و مزایای بازاریابی حسی
- بازاریابی حسی موجب تبلیغات دهان به دهان می گردد
- تقویت ارتباط با برند موجب افزایش سطح وفاداری مشتریان می گردد و در نتیجه یک رویکرد استراتژیک برای برند به دنبال دارد
- کسب، حفظ و توسعه سهم بازار از جمله مزایای بازاریابی حسی به شمار می رود.
یک نکته مهم در مورد بازاریابی حسی
در فرایند این بازاریابی هرگز این موضوع مطرح نیست که ویژگی ها و مزایای کالا اهمیت ندارند و آنچه مهم است؛ تجربه های زنده و پویای برند ، وقتی به صورت رودررو به اجرا درمی آید، به ایجاد یک سکوی ایده آل برای نشان دادن مزایای آن کالا می باشد؛ زیرا محصول در زندگی واقعی مخاطبین به صحنه می رود.
در واقع کمپین بازاریابی حسی شخصیت برند را به صحنه زندگی روزمره برده و پیام های پیچیده و دقیقی را به مخاطبین نشان می دهد. این تجربیات هستند که شخصیت برند را به زندگی روزمره راه می دهند و این موجب ارتباطات دو سویه می گردد. اما آنچه از همه مهمتر است اینکه اساس و بنیان این روش بازاریابی نیز، همانند سایر روشها، تحقیقات بازاریابی و کسب آگاهی و شناخت در مورد رفتار مصرف کنندگان در بازار هدف است. مواردی که در بازاریابی حسی مورد تمرکز قرار می گیرند، توسط پژوهشگران متخصص بازاریابی و مارکتینگ شناسایی می گردند.
یک نمونه ایرانی بازاریابی حسی
محققان و متخصصات تحقیقات بازاریابی متوجه شدند که مصرف کنندگان ایرانی تمیزی شیشه و سطوح را از طریق صدای کشیده شدن انگشت در اثر اصطکاک بر روی سطوح ارزیابی می کنند. حال آنکه یک سطح می تواند بدون اصطکاک و حتی با ایجاد یه لایه نانو، این تمیزی وجود داشته باشد. اما مشاوران بازاریابی از این باور ذهنی بهره برداری نمودند و کمپین های تبلیغاتی را با در نظر گرفتن صوت اصطکاک در اثر تمیزی اکران می نمایند. این موضوع موجب اعتماد سریعتر و بیشتر مخاطبین به این برند در بازار ایران گردید.
نتیجه گیری در مورد بازاریابی حسی
بازاریابی حسی از جمله انواع بازاریابی است که با علوم روانشناسی و عصبی رابطه بسیار نزدیکی دارد و از تاثیر محرک های مختلف بر حواس پنج گانه مخاطبین بهره برداری می نماید. بازاریابی حسی به سرعت در حال توسعه بوده و هر روز بسیاری از تولید کنندگان و صاحبان کسب و کار از آن بهره می برند . کمپین های بازاریابی حسی توسط متخصصین علاوه بر مجریان تبلیغات و طراحان گرافیک تدوین می گردد و هسته مرکزی و مورد تمرکز آن ها توسط متخصصین بازاریابی و محققات بازار از میان مردم و مخاطبین شناسایی و شکار می گردد.
موضوع مرتبط: