در این مقاله به نقاط قوت داشتن یک سامانه یا سیستم مدیریت مشتریان اشاره می کنیم.
مقدمه ارکان اصلی ارتباط در بازار
برقراری رابطه در بازار ، یکی از اصول مهم موفقیت در آن است. اگر شما نتوانید ارتباط خوبی برقرار کنید به هیچ عنوان قادر نخواهید بود موقعیت خود را در بازار بهبود ببخشید یا در حالت ثابت نگه دارید.
از نظر مشاور بازاریابی یکی از مهمترین ارتباط هایی که در بازار باید مورد توجه قرار بگیرد و در اولویت شما باشد ارتباط با مشتریان است. امروزه سیستم های مختلفی برای رهبری و مدیریت کردن ارتباط با مشتریان وجود دارد.
هدف همه ی آنها هم این است که بتوانند از طریق برقراری ارتباط با مشتری ، رضایت آنها را به حداکثر برسانند.
زمانی که مشتریان از کار شما راضی هستند تمامی قسمت های فعالیت و کسب و کار شما بسیار راحت می تواند به هدفهای مورد نظر و موفقیت دست پیدا کنند.
برخی از برندهای بزرگ که مخاطبان و مشتریانی از سراسر دنیا دارند کار برایشان سخت تر است. چرا که قرار است مشتریانی را از گروه های مختلف با سلیقه و فرهنگ های مختلف از سراسر دنیا داشته باشند یا جلب کنند.
بنابراین اگر این برندها نتوانند یک سیستم یکپارچه مدیریتی برای مدیریت کردن این مشتریان داشته باشند نمی توانند موفق شوند.
چرا که به کمک این سیستم است که می توانند نحوه ی برقرار ارتباط با مشتریان مختلف را برنامه ریزی کنند تا بتوانند برنامه هایی را برای جلب رضایت و توجه مشتریان داشته باشند.
بیشتر بخوانید: برند و برندسازی
یک) کمتر پول خرج کنید
هر شرکتی به دنبال این است که بداند با چه روش یا روش هایی می تواند کمترین هزینه و بیشترین کارآیی را داشته باشد.
اگر شما از روشی استفاده کنید که هزینه های زیادی به دنبال داشته باشد گاهی ممکن است به ارزش مزیتی که به دست می آورید نیارزد و فقط زمان خود را از دست داده باشید.
در حالی که اگر بتوانید با کمترین هزینه این کار را انجام بدهید قطعاً موفق تر خواهید شد و مزیت و سود آن بیشتر از زحمت یا سرمایه گذاری شما خواهد بود.
اولین نقطه قوتی که داشتن یک سامانه یا سیستم مدیریت مشتری برای شما دارد این است که هزینه های شما را به شدت کاهش می دهد.
به ویژه در این شرایط و وضعیت اقتصادی ، کسب و کارها به قدری هزینه دارند که کاهش هزینه ها در هر قسمتی می تواند برایشان مفید باشد. در واقع شما باید روش متفاوت و کم هزینه بازاریابی را بدانید.
داشتن سیستم مدیریت مشتریان و ارتباط با آنها به شما کمک می کند بدون صرف هزینه اضافی و مشورت گرفتن و پرداخت هزینه های مشورت با افراد و متخصصین و کارشناسان مختلف ، بتوانید به صورت هوشمند ارتباط با مشتریان را سامان دهی کنید.
اگر نخواهید از کارشناسان مختلف می توان استفاده کنید چه اتفاقی می افتد؟
اگر قرار نباشد از کارشناسان مختلف استفاده کنید قطعاً هزینه های بسیار زیادی در جیبتان باقی خواهد ماند و می توانید آن را در بخش های دیگر صرف کنید.
علاوه بر اینکه تا این حد از هزینه های شما کاسته می شود بلکه کیفیت فعالیت ها و ارتباط شما با مشتریان نیز افزایش می یابد. بنابراین داشتن چنین سامانه یا سیستمی سراسر سود خواهد بود.
استفاده از چنین استراتژی های هوشمندانه ای همیشه شما را یک سر و گردن در بازار بالاتر از رقیبانتان نگه خواهد داشت و به مشتریان شما نشان خواهد داد که شما در کار خود حرفه ای و متخصص هستید.
دو) زمان را از دست ندهید !
یکی از بزرگترین سرمایه های شما در کسب و کارتان “زمان ” است. هر چند زمان خریدنی نیست و به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد.
اما بعد از مدتی متوجه خواهید شد که همین سرمایه رایگان چقدر می تواند برای شما سودبخش باشد. شما اهمیت زمان را موقعی درک می کنید که می بینید دقیقاً در حساس ترین موقع زمانی توانسته اید یک تصمیم درست بگیرید یا از یک شرایط استثنایی استفاده کنید و در مواقعی که یک فرصت طلایی را از دست می دهید.
زمان و اهمیت آن دقیقاً همان چیزی است که بسیاری از کارآفرینان به آن به چشم آخرین مرحله ای می بینند که باید در تمامی مراحل از آن رد شوند تا بتوانند روی موفقیت را ببینند.
متاسفانه زمان معمولاً در شرایطی که شما گرفتار شده اید بیشتر خودش را نشان می دهد و به سراغ شما می آید. گاهی ممکن است حتی موجب ورشکستگی یا شکست های بزرگ در برند و کسب و کار شما شود.
بنابراین در هر لحظه ای باید به این مولفه مهم توجه داشته باشید. قرار نیست با این صحبت ها ته دل شما خالی شود یا بترسید.
ادامه مطلب در خصوص از دست ندادن زمان
بلکه در دنیای که عصر دیجیتال است و شما می توانید به راحتی آب خوردن بسیاری از کارها را انجام بدهید پس بهتر است این ظرفیت در مدیریت کردن زمان نیز استفاده کنید.
باید این نوید را نیز به شما بدهیم که امروزه با انواع امکانات اینترنتی و دیجیتالی که وجود دارد دیگر کمتر شاهد از دست رفتن فرصت ها هستیم.
دیگر لازم نیست شما در طول شبانه روز با مشتریان خود ارتباط داشته باشید. بلکه می توانید از سامانه ها یا برنامه هایی استفاده کنید که این برنامه ها به صورت اتوماتیک در طول شبانه روز در خدمت مشتریان شما باشند و با آنها ارتباط برقرار کنند یا پاسخ سوال های آنها را بدهند.
بنابراین تا حدی از دغدغه های شما کاسته می شود. اما این خطر نیز همیشه شما را دنبال می کند که ممکن است وابستگی بیش از حد به این برنامه ها و نرم افزارها و استفاده افراطی از آنها ارتباط واقعی شما با مشتریان را قطع کند.
چرا که مشتریان متوجه خواهند شد که این شما نیستید که پاسخگوی آنها هستید و در واقع هیچ ارتباطی با شما برقرار نمی شود و این علاوه بر اینکه به اعتماد آنها نسبت به شما لطمه می زند بلکه می تواند فرصت های طلایی را از دست شما خارج کرده و مشتریان را فراری دهد.
سه) مشتریان را راضی نگه دارید
بسیاری از افراد علاوه بر اینکه در طول روز با مشتریان خود در ارتباط هستند بلکه خودشان را نیز در موقعیت مشتریان قرار می دهند.
بیشتر بخوانید: قدر دانی از مشتریان ، کلید واژه موفقیت در فروش
به عنوان مثال ، زمانی که شما برای خرید کردن به یک فروشگاه می روید الان در حال ایفا کردن نقش یک خریدار و مشتری هستید.
می توانید خودتان را در جای یک مشتری تجسم کنید و ببینید چه چیزی برای شما مهم است ؟ تنها در این شرایط است که می توانید با نیازهای اصلی مشتریان آشنا شوید.
کاملاً مشخص است که شما نمی توانید مدام این کار را انجام بدهید یا از اوضاع مشتریان خود آگاه باشید.
پس لازم است که یک سامانه یا سیستم منسجمی داشته باشید تا بتوانید در موفقیت به شما کمک کند. در واقع شما باید بتوانید با چند تکنیک ، افزایش طول عمر مشتریان را داشته باشید.
چهار) سیستم منحصر به فردی داشته باشید
نکته بسیار مهم این است که روشی که یک کسب و کار از آن استفاده کرده و سود برده است لزوماً برای شما نیز جواب نمی دهد.
بلکه هر کسب و کاری باید با توجه به شرایطی که دارد برای خود یک سیستم مدیریت مشتری و ارتباط با مشتریان طراحی کند. اگر همه ی افراد و برند ها بتوانند از یک سیستم بهره ببرند قطعاً نیازی به بحث و صحبت کردن در این خصوص نیست.
چرا که یک سیستم که از قبل طراحی شده است می تواند مورد استفاده همه قرار بگیرد و به کرات تکرار شود. پس بهتر است سیستم هایی را به صورت انحصاری برای خود طراحی کنید.
پنج) ارتباط بخش های مختلف کسب و کار با هم
سیستم ارتباط با مشتریان به شما کمک می کند بدانید بخش های مختلف کسب و کار شما چطور با هم ارتباط برقرار می کنند ؟ به عنوان مثال ، یکی از بخش هایی که ارتباط بسیار زیادی با مشتریان دارد ، بخش روابط عمومی شماست.
در حالی که امور مالی شما چندان نیازی به ارتباط با مشتریان ندارد. چرا که فروشنده ها و بازاریاب ها هستند که در روند فروش و ارتباط با مشتریان درگیر هستند.
با این حال باید تمامی این بخش ها با هم ارتباط خوبی داشته باشند تا بتوانند یک رایطه مناسب با مشتریان را شکل بدهند. به عنوان مثال اگر یک بازاریاب اطلاعات درستی به دست نیاورد.
برنامه ریز ها و تولید کنندگان چگونه می توانند یک محصول مورد نیاز یا متناسب با سلیقه مشتری را طراحی کنند.
شش) بررسی آمارها
از آنجایی که یکی از نشانه های موفقیت شرکت ها داشتن آمار بالای فروش و رضایت مشتریان و کسب درآمد است.
بنابراین استفاده از آمارها همیشه برای هر برند و کسب و کاری کارآیی دارد. اگر تمایل دارید میزان کیفیت ارتباط خود با مشتریان را بسنجید نگاه کنید ببینید که تا چه حد توانسته اید محصول خود را به فروش برسانید یا رضایت مشتریان را جلب کنید.
نتیجه گیری ارکان اصلی ارتباط در بازار
در این مقاله خواندید که ارکان اصلی ارتباط در بازار را می توانیم به خرج کمتر پول ، از دست ندادن زمان ، راضی نگه داشتن مشتریان ، داشتن سیستم منحصر به فردی ، ارتباط بخش های مختلف کسب و کار با هم و بررسی آمارها بپردازیم.
مقالات مرتبط