این واقعیت را همه می دانند که جذب کردن مشتریهای جدید موجب بالا رفتن میزان فروش و در نتیجه سود بیشتر خواهد شد.
اگر قصد دارید رونق کسب و کارتان را افزایش دهید باید جذب مشتریان جدید جزو برنامه های جاری و پایدار شما باشد. هر نوع فعالیت و کسب و کاری که داشته باشید همیشه باید به دنبال جذب مشتریهای جدید باشید. در این میان همیشه کسب و کارهای کوچک هستند که با مشکل جذب مشتریهای جدید دست و پنجه نرم می کنند.
برای کسب و کارهایی که چندان شناخته شده نیستند و توان رقابت با کسب و کارها و برندهای بزرگ را ندارند پیدا کردن مشتریهای جدید و افزایش مستمر مشتریان یک چالش بزرگ محسوب می شود. در این مقاله سعی می کنیم مشاور بازاریابی راهکارهایی که به رونق پیدا کردن و یافتن مشتریان جدید کسب و کارهای کوچک کمک می کند را معرفی می نماید.
یک) پیدا کردن مصرف کننده اصلی محصولات
اولین کاری که لازم است کسب و کارهای کوچک برای یافتن مشتریان جدید انجام دهند این است که تحقیق مفصل و دقیقی در بازار انجام دهند و مصرف کننده های اصلی محصولات خود را شناسایی کنند. اگر مشتریها و مصرف کننده اصلی خود را پیدا کنید می توانید راههای جذب آنها را نیز پیدا کنید.
دو) یافتن محل فیزیکی و مجازی مشتریان
مشتریهای شما ممکن است در هر مکانی حضور داشته باشند. آنها ممکن است به لحاظ جغرافیایی ، بسیار با یکدیگر فاصله داشته باشند. پس بهتر است برای این کار هم محل جغرافیایی آنها را پیدا کنید و هم در شبکه های اجتماعی و به صورت مجازی اقدام به یافتن مشتریان خود کنید. زیرا ، به تمام مکانهایی که مشتریان شما حضور دارند نمی توانید دسترسی داشته باشید و در این گونه مواقع استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند بسیار مفید باشد.
برای مشتریانی که به محل جغرافیایی آنها دسترسی دارید می توانید تبلیغهایی را در محل زندگی یا کار آنها انجام دهید و سفارشات را به صورت حضوری دریافت کنید. اما برای مشتریانی که به صورت مجازی به آنها ارتباط دارید می توانید بسیاری از سفارشهای خود را به صورت آنلاین دریافت کنید یا با کاتالوگهای الکترونیکی که طراحی می کنید ، مشتریان را با محصولات خود آشنا کنید.
سه) فقط بر خواسته های کلامی مشتریان تکیه نکنید
از نظر مشاوره بازاریابی ، یکی از اشتباهاتی که بسیاری از فروشنده ها انجام می دهند این است که آنها تنها به خواسته هایی که مشتریان بر زبان می آورند توجه می کنند و سعی می کنند آنها را برآورده کنند. در حالی که یک فروشنده و بازاریاب خوب می داند که هر آنچه که مشتریان می گویند ممکن است خواسته و نیاز اصلی آنها نباشد. پس اگر تلاش خود را برای درک خواسته واقعی مشتریان صرف کنید ، کالا یا خدماتی را ارائه خواهید داد که نیاز اصلی آنها برآورده شود و همین موجب مراجعه مجدد آنها خواهد شد.
چهار) پیام تبلیغی شما باید نشان دهد که مشکلشان توسط شما حل خواهد شد
پیامهای تبلیغاتی ، قدرت زیادی در جذب مشتریان دارند. سعی کنید پیامهای خود را به گونه ای طراحی کنید که مشتریان به محض مواجه شدن با آن چنین احساسی در آنها ایجاد شود که مشکلشان توسط شما حل خواهد شد. همچنین همیشه سعی کنید مشتریهای خود را با اطلاعات درستی که به آنها می دهید نسبت به خودتان خوش بین سازید و اعتماد آنها را به خود جلب کنید. به بیان دیگر ، پیامهای شما فقط جنبه تبلیغی و جلب مخاطب نباشد.
پنج) وبلاگ حرفه ای طراحی کنید
همانطور که داشتن یک وب سایت و به روز رسانی آن بسیار مهم است. حتماً در کنار آن یک وبلاگ نیز طراحی کنید. سعی کنید ظاهر وبلاگ و مطالب آن کاملاً حرفه ای باشد و در ذهن مخاطبان ، حرفه ای بودن شما را تداعی کند.
شش) چیزهای تازه و هیجان انگیز داشته باشید
مشتریانتان همیشه به دنبال چیزهای تازه هستند. پس همواره سعی کنید چیزهای تازه برای ارائه کردن داشته باشید. این چیز تازه می تواند یک قرعه کشی ، اشانتیون ، مسابقه و مواردی از این دست باشد. با این کار توانسته اید هم به مشتریانتان چیز تازه ای ارائه دهید و هم اینکه هیجان و انگیزه لازم در آنها ایجاد کنید.
هفت) مشارکت با سایر خدمات
با سایر صنایع یا شرکتهایی که خدمات مکمل شما را عرضه می کنند در ارتباط باشید. این یک راه بسیار خوب و موثر برای گسترش فعالیتهای کسب و کار کوچک شما ست و از طرفی ، مشتریان شما می توانند تمامی خدمات مورد نیازشان را از طریق شرکت شما تأمین کنند و همین خود می تواند تبلیغ کننده خدمات شما باشد و ارزش خدماتتان را افزایش دهد.
موضوعات مرتبط :