تیپ شناسی مشتریان Customer Typology و آموزش بازاریابی جهت مواجهه با آنها را در این مقاله می خوانیم.
از آنجا که ما در کسب و کار خود با افراد مختلفی سر و کار داریم بنابراین ، گاهی لازم است از تکنیکها و روشهای مختلفی برای برقراری رابطه با آنها استفاده کنیم. ممکن است شما بهترین ، احترام آمیزترین و مناسبترین رفتار را از خود نشان بدهید ولی واکنش متفاوتی از جانب مشتریان دریافت کنید. به همین دلیل است که شناسایی برخی ویژگیهای رفتاری و شخصیتی مشتریان لازم است. از جمله ویژگیهای شخصیتی که ممکن است با آنها مواجه شوید مواردی است که در این قسمت به آن پرداخته می شود:
تیپ شناسی مشتریان یک) افرادی که خودشان را بیش از سایرین قبول دارند
این افراد در بازاریابی معمولاً افرادی هستند که بیش از حد به جزئیات توجه می کنند و همیشه به دنبال این هستند که اطلاعات دقیق ، جزئی و جامعی از کالا یا خدماتی که می خواهند خریداری کنند به دست بیاورند. ممکن است نحوه برخورد این افراد کمی تند و صریح باشد و بیشتر تمایل دارند که هر چه سریعتر به اطلاعاتی که دوست دارند به صورت صحیح و دقیق برسند. بنابراین لازم است شما همیشه خودتان را برای مواجه با این گونه افراد آماده کنید و از برخورد آنها ناراحت و یا مأیوس نشوید. بهتر است سعی کنید پاسخ این افراد را صریح ، دقیق و روشن و بدون پرداختن به حواشی بدهید زیرا آنها تمایلی برای صرف وقت فراوان ندارند. سعی کنید علاوه بر پرداختن به نکات اصلی و مهم و اجتناب از حواشی به ویژگیهای رقابتی کالای خود نیز اشاره کنید مانند اینکه خدمات و کالای شما ویژگیهای استثنایی و خاصی که دارد و نسبت به کالای همکاران و رقیبانتان دارای چه مزایایی هست اشاره کنید تا بتوانید رضایت این افراد را به دست بیاورید و در زمینه برقراری ارتباط با این افراد و فروش موفق باشید.
تیپ شناسی مشتریان دو) افراد با ویژگیهای رفتاری آرام و پذیرنده
برخی مشتریان نیز در حوزه بازاریابی و فروش هستند که طبیعتاً افرادی آرام هستند و نسبت به برقراری رابطه دوستانه اشتیاق بیشتری دارند. اینگونه افراد به میزان اعتمادی که می توانند به شما بکنند بسیار اهمیت قائلند. این افراد به دلیل اینکه تمایل دارند رابطه دوستانه و خوبی برقرار کنند که کسی نرجند بنابراین ممکن است کمتر در مقابل صحبتهای شما موضع بگیرند ولی در عوض روند تصمیم گیری و خریدشان بسیار طول می کشد. در درجه اول باید سعی کنید با این افراد یک رابطه صمیمانه و دوستانه برقرار کنید. این دسته از افراد معمولاً دوست دارند اطلاعات را با توجه به نیازشان دریافت کنند نه اینکه یک انباری از اطلاعات در اختیار آنها قرار دهید. این افراد تصمیم گیری برایشان سخت است و سریع دچار تردید می شوند و یا سریع تحت تأثیر اطلاعات و نظرات اطرافیان قرار می گیرند بنابراین ، سعی کنید اطلاعات را به صورت خورد خورد به این افراد بدهید و روند تصمیم گیری را از این طریق برای آنها آسان کنید.
تیپ شناسی مشتریان سه) مشتریان با ویژگی شخصیتی برونگرایانه و فعال
این افراد برای روابط اجتماعی بسیار ارزش قائل هستند. همواره به دنبال برقراری روابطه و دوستی با دیگران هستند بنابراین این گروه نیز مانند افراد آرام و مطیع می توانند بسیار سریع تحت تأثیر نظرات دیگران قرار بگیرند ولی نسبت به آنها این ویژگی را کمتر دارند زیرا این افراد معمولاً به خودشان و توانایی هایشان اعتماد داشته و مطمئن هستند که تصمیمات درستی خواهند گرفت. معمولاً روند تصمیم گیری برای این افراد سریعتر و راحت تر است ولی باید در نظر داشته باشید که با اطلاعات خیلی زیاد و صحبتهای طولانی با این افراد آنها را فراری ندهید زیرا این افراد معمولاً به دلیل ویژگی فعال و پر انرژی که دارند سریع از توضیحات اضافی و طولانی خسته شده و ممکن است که ارتباط با شما را ادامه ندهند. می توانید مثالهایی از موارد موفقیت محصولات خود را بزنید تا بتوانید نظر مثبت آنها را جلب نمایید و آنها را به سمت رفتار خرید کردن سوق دهید.
تیپ شناسی مشتریان چهار) افرادی که خودشان را بیش از سایرین قبول دارند
این افراد معمولاً افرادی هستند که بیش از حد به جزئیات توجه می کنند و همیشه به دنبال این هستند که اطلاعات دقیق ، جزئی و جامعی از کالا یا خدماتی که می خواهند خریداری کنند به دست بیاورند. ممکن است نحوه برخورد این افراد کمی تند و صریح باشد و بیشتر تمایل دارند که هر چه سریعتر به اطلاعاتی که دوست دارند به صورت صحیح و دقیق برسند. بنابراین لازم است شما همیشه خودتان را برای مواجه با این گونه افراد آماده کنید و از برخورد آنها ناراحت و یا مأیوس نشوید. بهتر است سعی کنید پاسخ این افراد را صریح ، دقیق و روشن و بدون پرداختن به حواشی بدهید زیرا آنها تمایلی برای صرف وقت فراوان ندارند. سعی کنید علاوه بر پرداختن به نکات اصلی و مهم و اجتناب از حواشی به ویژگیهای رقابتی کالای خود نیز اشاره کنید مانند اینکه خدمات و کالای شما ویژگیهای استثنایی و خاصی که دارد و نسبت به کالای همکاران و رقیبانتان دارای چه مزایایی هست اشاره کنید تا بتوانید رضایت این افراد را به دست بیاورید و در زمینه برقراری ارتباط با این افراد و فروش موفق باشید.
موضوعات مرتبط: