فیرموگرافی اصطلاحی در کسب و کار است که اشاره به مجموعه اطلاعات مربوط به شرکتها یا بنگاه های مختلف دارد.
اطلاعاتی که شامل اندازه شرکتها ، شرایط قانونی ، درآمدهای سالیانه و سود و زیانها و مدت زمان سپری شدن برای فروش را شامل می شود. تفاوتی که فیرموگرافی نسبت به سایر اصول تجاری دارد این است که به جای اینکه بر شرح و طبقه بندی افراد تمرکز داشته باشد به طبقه بندی و شرح ویژگیهای فیرموگرافیک شرکتها می پردازد.
بنابراین کاملاً می توان تفاوت این اطلاعات را از سایر اطلاعاتی که از افراد به دست می آید متوجه شد. اطلاعات و داده هایی که از فیرموگرافی به دست می آید موجب غنی شدن اطلاعاتی می شود که از افراد نیز به دست خواهد آمد.
به عنوان مثال می توان از طریق آن به این موضوع پی برد که زمان فروش یک محصول ممکن است چقدر طول بکشد ؟ همانند هر نوع ارتباط با مشتریان ، زمانی که مشتری شما شرکت یا یک سازمان است یا ارتباط شما از نوع B2B است باز هم نیاز به شخصی سازی دارید. نزدیک به ۹۰ درصد از مشتریان به این مسئله اذعان کرده اند که اگر شرکت یا برندی ، شخصی سازی برندینگ نداشته باشد از تجارت و برقراری ارتباط با آن منصرف می شوند.
زیرا از نظر آنها این نوع شخصی سازی بسیار مهم است تا یک کسب و کار شروع به رشد کند و بتواند مشتری کافی برای آغاز کسب و کار خود بیابد. بنابراین ، در فیرموگرافی نیز همچنان باید شخصی سازی مد نظر قرار گیرد و به عنوان یک مسئله مهم به آن پرداخته شود.
البته در فیرموگرافی ، این نکته بسیار حائز اهمیت است که اگر تمایل دارید یک محتوای غنی داشته باشید و اطلاعات با ارزش و فراوانی را به دست آورید فقط کسب اطلاعات مشتریان شما کافی نیست ؛ بلکه لازم است ابتدا شروع به تقسیم بندی ویژگیهای مشتریان کنید.
به نظر مشاوره بازاریابی ، اطلاعاتی که از فیرموگرافی به دست می آید شامل اطلاعات گسترده ای درباره شرکتها است که ویژگی مهم این اطلاعات ، کاربردی بودن آنهاست. برای اینکه اطلاعات مفید و سودمندی کسب کنید و طبقه بندیهای مهم را انجام دهید بهتر است از اصول زیر پیروی کنید.
یک) تعیین صنایع
در مرحله اول بهتر است مشخص کنید که مشتریان شما در چه صنایعی حضور دارند ، تعیین این صنایع از این جهت است که اطلاعات شما منسجم و هدفمند باشند و بدانید که دقیقاً با چه مشتریانی سر و کار دارید. شما می توانید این صنایع را بر اساس اینکه خدمات آنها چیست تقسیم بندی کنید.
به عنوان مثال ، باید مشخص کنید خدمات شما ، خدمات نرم افزاری است یا مربوط به تولید محصول است یا اینکه کسب و کار الکترونیکی است یا محصول شما خدماتی است یا از گروه محصولات ضروری یا لوکس یا … را مشخص کنید. پی بردن به هر کدام از این اطلاعات نقش بسیار مهمی در هدفمند شدن فعالیتهای شما دارد.
دو) اندازه شرکت
در این قسمت بهتر است اندازه شرکتهایی که به عنوان مشتری شما به حساب می آیند را مشخص کنید. زیرا اندازه شرکتها به شما کمک می کند بدانید که باید خدمات شما در چه گستره ای باشد. اندازه شرکت می تواند نوع خدمات و اندازه خدمات شما را به خوبی مشخص کند.
سه) میزان درآمد
در اطلاعات مربوط به فیرموگرافی بهتر است میزان درآمد شرکتهایی که قرار است به عنوان مشتری به آنها خدمات ارائه دهید را مشخص کنید. تعیین سطح درآمد آنها می تواند نوع و کیفیت خدماتی که به آنها ارائه می دهید و همچنین وسعت خدماتی که نیاز دارند را به خوبی مشخص کند.
چهار) تعداد کارمندان
همچین از دیگر اطلاعاتی که می تواند بسیار مفید باشد ، اطلاعات مربوط به تعداد کارمندانی است که در هر کدام از آن شرکتها مشغول فعالیت هستند.