معرفی محصول جدید New Product Launch یکی از دغدغه های سازمانی های تولیدی و خدماتی می باشد آنها همواره باید توجه داشته باشند که معرفی محصول جدید NPD خود را در چه زمانی و با چه برندی عملیاتی نمایند.
برنامه ریزی معرفی محصول جدید
همان گونه که در تصویر مشخص است، برنامه ریزی معرفی محصول جدید شامل عناصری از قبیل؛
۱- چگونه محصول جدید رونمایی شود
۲- چرا نیاز به معرفی محصول جدید است (لزوم معرفی محصول جدید )
۳- چه چیزی به عنوان محصول جدید رونمایی شود؟
۴- چه زمانی معرفی محصول جدید انجام شود؟
۵- معرفی محصول جدید در کجا انجام شود؟
امروزه شرکت ها نمی توانند تنها با ارائه محصول خوب و با کیفیت به موفقیت برسند آن ها باید دو عامل اصلی :
۱- کیفیت محصول
را به عنوان یک فرآیند برای معرفی محصول جدید به بازار تعریف نمایند
مراحل معرفی محصول جدید
برای رسیدن به موفقیت در هنگام معرفی محصول جدید به بازار باید هر دو عامل اصلی در کنار هم اجرا شود . برای شروع باید جهت توسعه همه محصولات و خدماتی که در کمپانی خود ارائه می نمایید علی الخصوص محصول جدید یک برنامه استراتژی و چشم انداز تدوین کنید، جهت همه محصولات و خدمات با توجه به نیاز های روز بازار یک زیر ساخت سخت افزاری و نرم افزاری یا همان پلتفرم تهیه کنید (طراحی پلت فرم و یا زیر ساخت به طراحی فرآیندی گفته می شود که قابل مشاهده برای مصرف کنندگان نمی باشد) تا مدیریت آن ها برایتان ساده شود، فرآیند های طراحی شده باید به گونه ای انجام شود تا پاسخگوی نیاز مشتری در بازار باشد نه اینکه هر محصولی را که فکر می کنید مناسب ارائه به بازار می باشد تولید نمایید و همیشه برای معرفی محصول جدید به بازار، آن محصول را به عنوان یک محصول ویژه و متفاوت معرفی کنید و در نهایت لازم به ذکر است که تمامی محصولات کمپانی شما باید بر اساس یک معماری توسعه یکپارچه به بازار وارد شود همچنین زمان مناسب برای معرفی محصول جدید بسیار حائز اهمیت می باشد؛ اما متاسفانه کمپانی ها در هنگام معرفی محصول جدید به بازار به مسائل مطرح شده در این نوشتار عموما دقت نمی کنند و محصول جدید را بر اساس تجربیات موفق قبلی خود در خصوص موفقیت محصول جدید پیش بینی نموده و محصول جدید خود را وارد بازار می کنند. اصولا صاحبان صنایع فکر می کنند هر آنچه را که برند آنها تولید کند با توجه به پیشینه برند خود می توانند به بازار ارائه کنند و بازار پذیرای آن خواهد بود و به راحتی می توانند برای محصول جدید خود بازاریابی کنند و آن را به فروش رسانند این در حالی است که اصلا فرآیند فروش و بازاریابی محصول جدید این چنین نیست. برای حصول موفقیت معرفی محصول جدید به بازار باید یک استراتژی خاص برای آن تدوین و طراحی شود تا به چشم اندازی که مناسب آن است دست یابد ، به معنای ساده تر باید برای آنچه می خواهید به آن دست یابید یک برنامه استراتژی خوب طراحی کنید و مطابق آن تمامی امور بازاریابی و فروش را پیش ببرید و تنها از این طریق می توانید موفقیت معرفی محصول جدید به بازار را جشن بگیرید
اما عامل موثر بعدی در موفقیت فرآیند معرفی محصول جدید انجام بازاریابی مناسب برای آن محصول می باشد ، به دیگر بیان شما باید به روشی هنرمندانه به برقراری ارتباط با مشتریان خود بپردازید . لازم است بدانید هر چقدر در انجام فرآیند تدوین استراتژی و چشم انداز موفق عمل کنید اما در بازاریابی موفق نباشید تمام زحمات شما به باد خواهد رفت. هرگز فراموش نکنید اولین گام در برقراری ارتباط با بازار و مشتریان انتخاب جایگاهی مناسب در بازار می باشد به بیان ساده تر یعنی شما باید در ذهن مشتریان خود چگونه دیده شوید ، همانطور که می دانید مشتریان شما را در کنار رقابتان در بازار می بینند، بنابراین در شرایط رقابتی شما نیاز دارید برتر از رقبایتان دیده شوید.
آیا می دانید باید چگونه محصولات و خدمات و برند کمپانی خود را متمایز از دیگر رقبا به مشتریان و مصرف کنندگان معرفی کنید؟ آیا شما محصولی متمایز با دیگر رقبای خود دارید؟ آیا قیمت این محصولات با بقیه محصولات مشابه در بازار متفاوت است ؟ آیا از روش ها و کانال های توزیع خاصی برای توزیع محصولات خود استفاده می کنید؟ آیا سود خاصی مشتریان شما از طریق خرید محصولات شما دریافت می کنند؟ پیدا کنید محصول جدید کمپانی شما کدام یک از مزیت های ذکر شده در بالا را دارد!
در مرحله بعدی برای برندسازی محصولات خود باید وجه تمایزاتی را که در محصولات شما وجود دارد ، به مشتریانتان نشان دهید. برای هر کدام از محصولاتی که یک معماری توسعه و استراتژی و چشم انداز طراحی کردید یک نام برند و معماری برند نیز برای آن طراحی نمایید به سرعت تصمیم گیری کنید که کدام دسته از محصولات کمپانی شما باید با اسم برند جدید و کدام دسته از محصولات برند شما باید با اسم برند قدیمی به بازار عرضه شود لازم است برای هر یک از دسته های محصولات یک پیام و شعار تبلیغاتی به صورت مجزا تدوین نمایید و یک رسانه تبلیغاتی مناسب برای معرفی آن به مصرف کنندگان پیدا کنید تا مشتریان بتوانند تمایز محصولات شما با سایر رقبا را درک نمایند و متوجه شوند هر کدام از محصولات برند کمپانی شما کدام نیاز آن ها را برآرده می سازد و به طور کلی شما چه ارزش را به آنها منتقل می کنید.
در نظر داشته باشید هنگامی که به این مرحله رسیده اید نیاز دارید یک لوگو جذاب و نام برند مناسب برای محصولات برند خود و درخور استراتژی و شعار محصولات طراحی کنید و همه آنها را با توجه به برند اصلی همگام سازی کنید. فراموش نکنید که این همگام سازی در تمامی سطوح از تک تک محصولات تا استراتژی و معماری توسعه باید قابل مشاهده باشد تا در نهایت در فرآیند برند سازی معرفی محصول جدید به بازار محصولات موفقیت حاصل گردد. پس از انجام گام های ذکر شده در این نوشتار می توانید مطمئن باشید که مشتری از شما خرید خواهد نمود زیرا معنای اصلی محصول و تولید را درک کرده است، آن ها متوجه می شوند معرفی محصول جدید از سوی کمپانی شما با چه هدفی برای رفع کدام نیاز و با چه وجه تمایزاتی نسبت به بقیه برندهای رقیب انجام شده است در نتیجه شما با انجام کلیه این فرآیند ها انتخاب محصول را آسان می نمایید.