نمایشگاه ها یکی از راههای معرفی کالا و تبادل فن آوریهای استفاده شده در تولید آن کالا بین شرکتهای مختلف است. در نتیجه ، شرکت در نمایشگاه ها می تواند زمینه های صادرات کالای تولید شده را فراهم کند.
به همین دلیل است که نمایشگاه های بین المللی به دلیل فراهم کردن زمینه های ارتباط بین تولید کننده ها و صادر کننده ها از اهمیت زیادی در بازاریابی برخوردار هستند. از جمله اهداف مهمی که تولید کننده ها از شرکت در این نمایشگاه ها دنبال می کنند این است که بتوانند موقعیت صادرات و آشنایی با شرکتهای خارجی را از این طریق برای خود ایجاد کنند. همچنین ، صادرات کالا می تواند درآمد ارزی را افزایش دهد که از اهمیت فراوانی برخوردار است. برای اینکه تولید کنندگان بتوانند به هدف اصلی خود از حضور در نمایشگاه های بین المللی که همان صادرات است دست پیدا کنند باید بتوانند کیفیت کالاهای تولید شده خود را به استانداردهای جهانی نزدیکتر کنند. برای همین منظور ، شرکت در نمایشگاه ها از این منظر نیز بسیار کمک کننده است ؛ زیرا شرکتها می توانند با محصولات شرکتهای خارجی و معتبر آشنا شده و به تبادل فن آوریها و تجارب خود در زمینه دستیابی به کیفیت مطلوب بپردازند. از این رو ، می توان گفت: حضور در نمایشگاه های بین المللی مناسب ترین راه برای توسعه بازرگانی بین الملل است و یکی از راههای مهم برای گسترش ارتباط و صادرات به سایر نقاط دنیاست. به همین دلیل ، صادر کننده ها معمولاً سعی می کنند از تمامی فرصتهایی که برای حضور در نمایشگاه های بین المللی فراهم می شود استفاده کنند. شرکتها علاوه بر هدفهایی که در بالا اشاره شد ، اهداف بازاریابی دیگری که از حضور در نمایشگاه های بین المللی دنبال می کنند می تواند موارد زیر باشد:
یک) آشنایی با مشتریان بالقوه
گاهی اوقات شرکتها با حضور در این نمایشگاه ها و عرضه کالای خود با گروه هایی آشنا می شوند که می توانند مشتریان بالقوه آنها باشند. حضور در این نمایشگاه ها موجب می شود تا افراد مختلفی از این محصولات و فن آوریها دیدن کنند که امکان یافتن مشتریان جدید افزایش پیدا می کند.
دو) ایجاد فرصت مذاکره
نمایشگاه ها فرصتهای بسیار مناسبی برای بازاریابی و مذاکره و گفتگو بین شرکتهای مختلف را فراهم می کنند. این نمایشگاه ها می توانند فرصتی را فراهم کنند که شرکتها در کمترین زمان و با کمترین هزینه ، بتوانند با چندین شرکت خارجی به مذاکره و تبادل اطلاعات و بستن قراردادهای فی مابین شرکتها دست پیدا کنند.
سه) سرمایه گذاریهای مشترک
شرکت در این نمایشگاه ها ، زمینه ای را فراهم می کند تا شرکتهایی که در یک راستا فعالیت می کنند بتوانند از طریق مذاکرات به اهداف مشترکی دست پیدا کنند که زمینه های شروع این اهداف با سرمایه گذاریهای مشترک فراهم می شود.
چهار) بهبود ارتباطات تجاری جهانی
حضور در نمایشگاه های بین المللی در ایجاد بهبود روابط تجاری بین ملل مختلف نقش بسیار مهمی دارد. داد و ستد کالاهایی که تولید می شود گاهی بدون داشتن روابط تجاری با سایر کشورها ممکن نیست. به همین دلیل در نمایشگاه ها این فرصت فراهم می شود تا روابط تجاری مطلوب و مناسبی بین شرکتهای مختلف داخلی و خارجی ایجاد شود.
پنج) ارتباط مستقیم مشتری و تولید کننده
از جمله مزایای بازاریابی دیگری که می توان در برگزاری نمایشگاه ها به آن اشاره کرد این است که در نمایشگاه ها معمولاً یک ارتباط مستقیم و رو در رو بین مشتریان و تولید کنندگان کالا ایجاد می شود. این ارتباط مستقیم هم برای تولید کنندگان و هم برای مشتریان حائز اهمیت است.