تحقیقات بازار یکی از مفیدترین و اثربخش ترین تدابیر و روش ها جهت کسب شناخت و آشنایی و درک مشتریان و دیگر رقبا در تجارت و کسب و کار شما می باشد.
مقصود از تحقیقات بازار استخراج اطلاعات و داده هایی می باشد که در تصمیمات و انتخاب های کسب وکار کلیدی و با اهمیت می باشند. به ویژه در کسب و کارهای نوپا و تازه تاسیس شده ، تحقیقات بازار از اهمیت و ارزش قابل توجهی برخوردار است.
چرا باید تحقیقات بازار را انجام داد؟
- شناخت مشتریان مرتبط با کسب و کارتان:
با اجرای فعالیت های تحقیق بازار ، قادرید یک شرح حال از مشخصات مشتریان به طور متوسط تدوین و فراهم سازید. مشخصه هایی نظیر روحیات و رفتار خرید مشتریان ، میزان هزینه مصرفی آن ها جهت خرید کالاها و این که چه مشخصات و امکاناتی در کالاها و خدمات تولیدی برای آنان پر اهمیت تر است.
- پیش بینی نیاز و تقاضای مشتریان:
صنعت و تجارت های موجود در بازار متاثر از مشخصه های گوناگون اقتصادی و محیطی جامعه خود قرار می گیرند. به طور نمونه ، در صورتی که مشتریان از امکانات خرید کافی برخوردار نباشند ، در ارتباط با صرف هزینه برای کالاها و خدمات متفاوت حساس تر بوده و به آسانی دست به انتخاب نمی زنند. با بازبینی بازار هدف و مشتریان خود قادرید تصمیمات و انتخاب های خود را با محیط و اقتصاد جامعه هدف خود هماهنگ نمایید.
- صرفه جویی در هزینه تبلیغات و پیدا کردن فرصت های تازه جهت معرفی محصولات و خدماتتان:
امکانات آماده در بازار و احتیاج و تقاضا برای یک کالا یا خدمت با مشخصه های ویژه با تحقیقات بازار حاصل می شود. مشتریان با گذشت زمان احتیاج به تحولاتی درخور با فن آوری روز در کالاها و خدمات مورد نیاز خود دارند و در صورتی که کالاها و خدمات خود را آپدیت ننمایید ، امکان دارد مشتریان به طرف کالاها و خدمات سایر رقبا کشیده شوند. همچنین این امکانات و فرصت ها عالی ترین شرایط را برای تبلیغات و معرفی کالاها و خدمات جدید فراهم می سازد.
- شناسایی نقاط ضعف و قوت رقبا:
مارکت ریسرچ به صنعت و کسب و کارهای مختلف مدد می ساند تا به آگاهی و بینش بهتری در ارتباط با دیگر رقبا دست یابند. جهت بیان و دادن توصیه و سفارش های خوب تر به مشتریان می بایست مطلع باشید که دیگر رقبا چه کالاهایی را با چه نرخ و مشخصه هایی تولید و به بازار ارائه می دهند.
۵ فاز اصلی انجام تحقیقات بازار
پرسونای مشتریان خود را معین نمایید:
جهت مطالعه و بازبینی چگونگی انتخاب مشتریان در زمان خرید ، می بایست به مشخصاتی نظیر مکان زندگی ، شغل ، جنسیت ، سن ، تعداد افراد خانواده ، درآمد و سایر مسائل زندگی آنان دقت نمایید. همچنین از داده های پرسونای مشتریان ، قادرید در راه اندازی کمپین و تولید محتوا خود را براساس مشخصات مشتریان اجرا و اعمال نمایید.
با مشتریان و مخاطبان ارتباط برقرار کنید:
یک گروه کوچک مشابه مشخصات گرد آورید و تلاش نمایید عادات و رفتارهای خرید و قابلیت ها و مشخصه هایی که برای آنان بااهمیت است را بازبینی نمایید. بدین منظور قادرید از شیوه های زیر بهره بگیرید:
= تشکیل گروه متمرکزی از مشتریان
= استفاده از پرسش نامه ی کاغذی و آنلاین
= مصاحبه حضوری و تلفنی
آماده سازی پرسش های تحقیق
از نظر مشاوره بازاریابی از هر یک از شیوه های گردآوری اطلاعات بهره می گیرید ، می بایست جهت دست یافتن به مقصود نهایی تحقیق خود پرسش هایی را تدوین و فراهم سازید. طراحی پرسش در مصاحبه ها ، گروه های کانونی و پرسش نامه با یکدیگر متفاوت و از هم متمایز خواهد بود. نکته ی اصلی در طراحی پرسش های مورد نظر این است که پرسش ها نبایست بر طبق پیش فرض ها طراحی شده باشند و با به شکلی باشد که فرد را به طرف پاسخ های خاصی راهنمایی نماید.
فهرستی از رقیبان کسب و کار خود را فراهم سازید:
این فاز از تحقیق قسمتی از شیوه ها و متدهای تحقیق ثانویه می باشد و اطلاعات آن غالباً از مرجع هایی که در حال حاضر وجود دارند فراهم می شود. یکی از راهکارهای آگاهی و بینش نسبت به رقبا بهره گیری از شبکه های اجتماعی می باشد.
نتایج تحقیقات را خلاصه کنید:
رپرتاژی که تدوین و آماده می سازید می بایست دربرگیرنده ی قسمت های زیر باشد:
= مقدمه: قصد و نیت از اجرای تحقیق چه بوده است؟
= اشخاص موردمطالعه: جهت این تحقیق با چه افرادی گفت و گو شده و این داده ها از چه افرادی گردآوری شده است.
= خلاصه کار: اصلی ترین و طلایی ترین ماحصل این تحقیق را کوتاه و جامع تشریح نمایید.
= شناخت: چگونگی آشنایی و آگاهی مخاطبان و مشتریان با کالاها و خدمات و مطالعه مراحلی که یک مشتری جهت بررسی کالاهای مورد احتیاج خود سپری می کند.
= ارزیابی: حاصل مطالعه و رفتار مشتریان را در سنجش کالاها و خدمات با هم را تفسیر کنید.
= انتخاب: ملاک و ویژگی های موردنظر مشتریان در سنجش و تصمیم گیری در حین انتخاب و خرید چیست؟
= برنامه ریزی: برطبق داده هایی که از تحقیقات کسب کرده اید ، قادرید انتخاب ها و تصمیماتی نظیر تحول در ساخت کالاها ، شیوه های مارکتینگ و طراحی کمپین های تازه را اجرا و اعمال نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحقیقات بازاریابی به این صفحه مراجعه نمایید.
موضوعات مرتبط :