طراحی کاتالوگها در بسیاری از زمینه ها می تواند به کسب و کار یا حرفه و تخصص شما هویت ببخشد.
بهتر است در طراحی آنها دقت لازم را به خرج دهید. کاتالوگهایی که با رعایت موارد و نکات ظریفی طراحی می شوند می توانند با سرعت بیشتری در ذهن مخاطبان جای بگیرند و قدرت ماندگاری بیشتری نیز دارند. پس بهتر است به برخی نکات و تکنیکهای ریز ولی مهم توجه کنید تا کاتالوگهای جذاب و مفیدی طراحی کنید. در اینجا با برخی از موارد و تکنیکهای مهم در طراحی کاتالوگ آشنا می شویم.
یک) رعایت حد تعادل
از نظر مشاوره بازاریابی بهتر است در هر موردی از طراحی کاتالوگها حد تعادل را حفظ کنید. منظور از حد تعادل در مواردی همچون ، میزان رنگها ، میزان مطالب و سایر موارد است.
دو) عدم به کار بردن جملات و مطالب زیاد
از جمله موارد حساسی که مانع تأثیرگذاری عمیق چاپ کاتالوگ شما بر مخاطبان می شود این است که سعی کنید مطالب زیادی را در صفحات قرار دهید. کاتالوگها جنبه اطلاع رسانی و ایجاد جذابیت برای مخاطبان را دارند. لازم نیست هر مطلبی که لازم می بینید یا فکر می کنید که باید مطرح کنید در کاتالوگها قرار دهید. بهتر است مطالب کاملاً کوتاه و نکته ای باشند. اگر قرار باشد اطلاعات زیادی را در صفحات آنها طراحی کنید از فرمت کاتالوگ خارج شده و تبدیل به یک صفحه PDF خواهد شد. پس بهتر است برای اجتناب از چنین چیزی سعی کنید بیشتر از تصاویر استفاده کنید تا جملات و مطالب.
سه) تعداد محصولات را محدود کنید
سعی کنید در هر صفحه از کاتالوگ خود تنها یک محصول را قرار دهید. قرار دادن چند محصول در یک صفحه از جذابیت و زیبایی آن کم کرده و مخاطبان را خسته و گیج می کند. علاوه بر این مخاطبان معمولاً این گونه کاتالوگها را تا انتها مطالعه نمی کنند.
چهار) از طراحان حرفه ای استفاده کنید
به جای اینکه کاتالوگها را خودتان طراحی کنید و چندین بار آزمون و خطا داشته باشید بهتر است که این طراحی ها را به افراد و مراکزی که در این زمینه حرفه ای هستند و تخصص دارند بسپارید. شاید این طراحی به نظر برسد برای شما هزینه در بر خواهد داشت ولی در عمل خواهید دید که این کاتالوگها قابلیت جذب مشتری بالاتری دارند و میزان آزمون و خطای شما را کمتر می کنند. در نتیجه در بودجه و زمان شما صرفه جویی می شود.
پنج) تعداد صفحات
برخی از افراد فکر می کنند که کاتالوگها حتماً باید دارای صفحات زیادی باشند. در حالی که واقعیت این نیست. یک کاتالوگ بازاریابی می تواند ۴-۵ صفحه تا چند صد صفحه باشد. پس بهتر است به جای فکر کردن به حجم کاتالوگتان به کیفیت طراحی صفحات آن دقت کنید و سعی کنید که صفحات آن به اندازه تعداد محصولات شما باشد. در برخی از مواقع کاتالوگهای کوتاه و مختصر بیشتر از کاتالوگهای طولانی می توانند مشتریان را جذب کنند. یکی از دلایل آن می تواند این باشد که افراد از اینکه صفحات زیادی را ورق بزنند خسته و کسل می شوند.