همواره در سراسر دنیا شرکتها و کسب و کارهای مختلف از استراتژی تخفیف برای بازاریابی استفاده می کنند.
از طرفی همه می دانند که مشتریان مشتاق گرفتن تخفیف هستند. اما مسأله اینجاست که آیا برای همه محصولات و تمامی مشتریان باید تخفیف در نظر بگیریم ؟ آیا هیچ محدودیت یا استراتژی خاصی برای إعمال تخفیف ها وجود ندارد؟ آیا به قدری سرمایه و بودجه داریم که همیشه بخواهیم تخفیف در نظر بگیریم ؟ پاسخگویی به این سوالات نشان می دهد که در تمامی شرایط نمی توان تخفیف برای مشتریان قائل شد و از طرفی ، تخفیف دادن از جمله مؤثرترین استراتژی ها برای افزایش فروش و تشویق مشتریان است ؛ بنابراین بهترین اقدام در این زمینه چیست؟
برای پاسخگویی به سوالات فوق در نظر داریم در این مقاله راهکارهایی را به شما آموزش دهیم که شما را از این تردید و بلاتکلیفی خارج می کند و می توانید با برنامه ریزی صحیح تری در زمینه ارائه تخفیف عمل کنید.
یک) از تقویم کمک بگیرید
این مسأله را در نظر بگیرید که نمی توان در تمامی ایام سال برای مشتریان تخفیف در نظر گرفت. از طرفی بودجه کافی برای آن وجود ندارد و از طرفی حذف کامل تخفیف ها یکی از مهمترین تشویق کننده های مشتریان برای خرید از بین خواهد برد.. علاوه بر این از نظر مشاوره بازاریابی ، ارائه تخفیف به صورت دائمی ، این سوء ظن را پیش می آورد که محصولات شما کیفیت لازم را ندارد. به همین دلیل باید ایام ویژه ای مانند اعیاد ملی و مذهبی ، روزهای خاص مانند روز مادر ، روز پدر ، روزدانشجو ، روز دانش آموز و … را به عنوان روزهای خاص برای ارائه تخفیفهای درصدی برای محصولات خود در نظر بگیرید.
بهتر است این دوره ها را به صورت ثابت در نظر بگیرید که مشتریان دائمی یا حتی مشتریان جدید شما از قبل بدانند که شما در کدام از یک از روزها محصولات خود را با تخفیف عرضه می کنید تا برای خرید محصول مورد نیاز خود صبر کنند تا آن را از فروشگاه شما خریداری کنند.
دو) به بزرگی یا کوچکی برند توجه کنید
گاهی برند شما به قدری بزرگ و شناخته شده است که حتی بدون تخفیف هم مشتریان خود را دارید و ندادن تخفیف موجب کاهش مشتریان شما یا عدم تشویق آنها برای خرید نخواهد شد. یعنی همچنان میزان تقاضای محصول شما بالاست. پس در این شرایط می توانید تخفیف را از محصولات خود حذف کنید یا ذهن خود را به جای درگیر کردن به مسأله تخفیف به سایر بخشهای مهم تر مانند کیفیت محصول یا افزایش پاسخدهی به نیازهای مشتریان صرف کنید.
سه) ویژگی های مشتریان را در نظر بگیرید
گاهی شما یک محصول با کیفیت و قیمت متوسط دارید. از طرفی مشتریان شما نیز اغلب از اقشار متوسط جامعه هستند. بنابراین در این شرایط نیز می توانید بدون اینکه تخفیف به مشتریان بدهید آنها را حفظ کرده و مشتریان خود را از دست ندهید. در این شرایط می توانید کاملاً سلیقه ای عمل کنید یعنی هم می توانید تخفیف در نظر بگیرید و هم در نظر نگیرید.
چهار) بازه زمانی را در نظر بگیرید
هر محصولی فصل و دوره زمانی خاص خود را دارد. به عنوان مثال در حوزه پوشاک شما برای هر کدام از ۴ فصل ، پوشاک مخصوص آن فصل را دارید. مثلاً لباسهای زمستانی و تابستانی هر کدام برای یکی از فصلهای سال مناسب است و نمی توان در تمامی ایام سال از آن استفاده کرد. در حوزه مواد غذایی نیز تقریباً به همین شکل است مثلاً در زمستان مصرف غذاهای گرم مانند کنسرو بیشتر می شود در تابستان موادی مانند بستنی و آبمیوه ، بنابراین شما می توانید در فصلی که اوج مصرف یک کالاست بدون تخفیف آن را عرضه کنید و همچنان مشتریان خود را حفظ کنید. اما در سایر ایام که مصرف آن محصول کمتر می شود می توانید با دادن تخفیف های مناسب به مشتریانی که به آن محصول نیاز دارند یا در ایامی که تقاضا کمتر است تمایل به خرید دارند کمک کنید تا محصول مورد نظر خود را با قیمت مناسب تری بخرند.
بنابراین در نظر داشته باشید که همیشه برای تخفیف دادن به مشتریان باید شرایط محصول ، برند و مشتریان خود را در نظر بگیرید. در غیر این صورت حتی ممکن است با وجود ارائه تخفیف باز هم نتیجه برعکس بگیرید و میزان فروش شما تغییری نکند.
موضوع مرتبط :