متأسفانه عدم توجه مدیران و همچنین عدم تمرکز بر فرایندهای بازاریابی صحیح موجب تعجیل برخی مدیران در عرصه انتخاب نام تجاری و حتی لوگو شده است. که اولین نتیجه آن نیز صرف هزینه های گزاف برای این شرکت ها می باشد. البته نقش شرکت های مشاور گرافیکی و تبلیغاتی نیز بی تأثیر در این موضوع بی تأثیر نبوده است.
حتما شما هم در کنار زمین های ورزشی و شبکه های خارجی نشان تجاری شرکت ودافون را دیده اید. بخصوص افراد فوتبال دوست لوگو و نشان این شرکت مخابراتی بزرگ را بیش از بقیه در ایران دیده اند. جالب است بدانید گروه ودافون یک شرکت بسیار عظیم بین المللی است که در جهان دامنه از خدمات مخابراتی را فراهم می آورد. خدماتی از قبیل انتقال صوت، پیام، دیتا و همچنین تأمین سخت افزارهایی به منظور تسهیل امور مخابراتی. این شرکت در بیش از ۳۰ کشور به صورت مستقل و در بیش از ۴۰ کشور به صورت مشارکت تجاری مشغول به ارائه خدمات می باشد.
هم اکنون یک شرکت ایرانی به نام نوین نت به دلیل مشابهت نام تجاری با شرکت مبین نت تصمیم به تغییر نام گرفت ولی گویا مدیران این شرکت علاقه بسزایی به کپی برداری دارند. نام این شرکت پس از تغییر از نوین نت، به های وب تغییر یافت. اینکه آیا این نام برای یک شرکت مخابراتی مفید است و یا خدمات طراحی سایت آنقدر مهم نیست. اما اینکه کپی برداری از شرکت ودافون می نماید و حتی رنگ سازمانی خود را به همراه نشان تجاری از شرکت ودافون کپی می نمایند، آیا می تواند ادعای ارائه تجربه جدید را برای مشتریان خود داشته باشد!
مدیران برند های وب با کپی برداری بی رحمانه از یک برند در رسته کاری خود و آن هم در سطح جهانی، مخاطبان خود را از نظر برند و برند شناسی ضعیف تصور کرده و بدون توجه به اطراف خود به تبلیغ این برند با یک چرخش ۱۸۰ درجه ای می نماید.
در مقالات بعدی به فعالیت های این برند کپی شده در ایران خواهیم پرداخت.
![]() |
![]() |