فرآیند بازاریابی در هر کسب و کاری یکی از اصلی ترین بخش هاست.
از طرفی ، تنها اجرای بازاریابی نیست که ما را به هدف می رساند ، بلکه پس از بازاریابی باید به دنبال عملی کردن هر یک از اهداف و برنامه ها باشیم. عملی کردن برنامه های بازاریابی شامل مراحل زیر می باشد:
یک ) اجرای برنامه ها
فعالیتهای بخش بازاریابی شرکتها و سازمانها با اقدام به بازاریابی به پایان نمی رسد. بلکه باید تلاش شود تا مطابق با برنامه هایی که از قبل توسط مشاوره بازاریابی تهیه شده و در بازاریابی روی آنها تمرکز شده است به اجرای برنامه ها پرداخته شود. مشتریان و مخاطبان انتظار دارند ، صاحبان شرکتها و برندها به برنامه هایی که هنگام بازاریابی به تبلیغ آنها پرداخته اند عمل کنند. بنابراین ، پس از اجرای فعالیتهای بازاریابی باید به دنبال اجرای برنامه های مطرح شده بود.
دو) پیگیری عملی شدن برنامه ها
پس از اینکه به اجرای برنامه های بازاریابی تعیین شده پرداختید باید سعی کنید مسئولین و نمایندگانی را انتخاب کنید تا به امورات مربوط به ارزیابی چگونگی اجرای برنامه ها و پیگیری اجرای آنها رسیدگی کنند. این بخش را می توان یکی از ارکان اساسی در اجرای برنامه ها دانست . چرا که ، نظارت بر عملی شدن برنامه ها اولاً به دیگران (کارکنان ، مشتریان ، رقیبان) این فکر را القا می کند که شما به تعهدات خود پایبند هستید و به اجرا کردن برنامه ها اهمیت زیادی قائل می باشید. دوماً نظارت کردن برنامه ها می تواند به شما این عکس العمل را بدهد که تا چه حد در اجرای آنها موفق هستید و همچنین روند انجام کارها را تسریع و بهبود می بخشد. ممکن است تلاش کنید تا برنامه های مطرح شده را اجرا کنید ولی تا زمانی که نظارت وجود نداشته باشد نمی توانید مطمئن شوید که این برنامه ها در حال اجرا شدن است. به همین دلیل ، بهترین راه حل این است که افرادی را برای پیگیری اجرای برنامه ها در نظر بگیرید.
سه) ارزیابی نحوه عملکرد
پس از اینکه مطمئن شدید که برنامه های مشاوره بازاریابی شما در حال اجرا شدن است باید بتوانید میزان اثر گذاری برنامه های اجرا شده و مفید بودن آنها را مورد ارزیابی قرار دهید. به همین دلیل بهتر است پس از فعالیتهای بازاریابی خود به سه فعالیت یعنی : برنامه ریزی ، اجرای برنامه ها و ارزیابی چگونگی عملکرد برنامه ها بپردازید. در صورتی که ارزیابی برنامه های خود را مورد غفلت قرار دهید نمی دانید که تا چه اندازه به اهداف خود نزدیک شده اید یا اینکه برنامه های شما دارای چه نقص ها و یا مزیت هایی است. از طرفی ، ارزیابی نحوه عملکردتان است که به شما این دید را می دهد که تا چه اندازه قادر به عملی کردن برنامه های خودتان هستید ؛ تا فرصت کافی برای اصلاح برنامه ها داشته باشید یا اینکه از انجام برخی از آنها که در توانتان نیست صرف نظر کنید یا با برنامه دیگری جایگزین کنید. پس از مشخص شدن نقص های عملکردیتان توسط مشاور بازاریابی حتماً به دنبال اصلاح و تصحیح بخشهای معیوب برنامه های خود باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد استراتژی بازاریابی و همچنین برنامه بازاریابی و فروش در پارک بازاریابی ایران به این صفحه مراجعه نمایید.
موضوعات مرتبط :