در مقالات قبلی در مورد برندسازی یعنی چه کارهایی انجام شود؟ مشاوره برندسازی چیست؟ صحبت کردیم. در مطلب قصد داریم قرایند مشاوره برندینگ را توضیح دهیم.
فرایند مشاوره برندینگ و بازاریابی شامل:
بررسی و آنالیز وضعیت و شرایط برای شناخت موقعیتهای مطلوب و بهینه.
تنظیم و تهیه سیاستها و تدابیر در جهت نیل به مقاصد.
فراگرفتن تدابیر و راهکارهای اجرایی.
طرحها و دستورکارهای تهیه و تنظیم شده عملی و انجام میشوند و بازده و پیامدها تظارت میشود.
که به اختصار هر کدام از موارد را توضیح میدهیم؛
تجزیه و تحلیل وضعیت و شرایط در مشاوره برندینگ :
یک آنالیز کامل و فراگیر از وضعیتی میباشد که سازمان و شرکت مورد نظر در آن فعالیت دارد. تا این آنالیز مبنایی در جهت شناخت احتیاجات رفع نشدهی بازار و مخاطبان و خریداران شود. افزون بر شناخت احتیاجات مصرف کنندگان و خریداران سازمان و شرکت مورد نظر باید فهم درستی از توانایی و قابلیتهای خویش و موقعیت فضایی و جو حاضر هم داشته باشد. بدین سان تجزیه و تحلیل شرایط و وضعیت را باید آنالیز مقارن و هماهنگ فضا و جو درونی و بیرونی به حساب آورد.
در صورتی که تجزیه و تحلیل شرایط و وضعیت نمایان سازد که فاصله با مفهومی میان آن چیزی که مخاطبان و مصرف کنندگان تمایل دارند و آن چیزی که به مصرف کنندگان و خریداران ارائه میگردد موجود است سازمانها و کمپانیها قادرند کالا و خدماتی را تولید سازند که رضایتمندی مصرف کنندگان و خریداران را زیادتر محقق کند. تفسیر و شرح تجزیه و تحلیل شرایط و وضعیت دربردارندهی امکانات و شانس و قضایا و موضوعات حاضر در بازار میباشد. بعد از اجرای تجزیه و تحلیل شرایط و وضعیت سازمان و کمپانی قادر است یک تجانس و همسویی میان امکانات و شانس حاضر در بازار و احتیاجات بیجواب خریداران و مصرف کنندگان با قدرت و توانایی کنونی و فی نفسه به وجود آورد و در محیط رقابتی نتیجه و راندمان خوبتر و مطلوبتری از خود نمایان سازد.
چهارچوبهای تجزیه و تحلیل وضعیت و شرایط در مشاوره برندینگ :
تجزیه و تحلیل ۵C: در این آنالیز پنج مولفه سازمان و کمپانی ، مصرف کنندگان و خریداران ، رقیبان ، دستیاران و هم حرفهها و وضعیت بزرگ جو و فضای موجود بازار مورد ارزیابی میگردد که عنصر سازمان و کمپانی عامل درونی و دیگر عناصر بیرونی محسوب میشوند.
تجزیه و تحلیل PEST: این تحلیل از مطالعه و تحقیق عناصر اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی ، صنعتی ایجاد میگردد و اغلب یک شیوه در جهت مطالعه و تحقیق عناصر کلان فضا و جو موجود میباشد و میشود از آن در جهت مطالعه و آنالیز عنصر پنجم در تحلیل ۵C بهره گرفت.
تجزیه و تحلیل SWOT: تحقیق و مطالعه نقاط مثبت و منفی ، امکانات و شانسها ، خطرات فضا و جو موجود همه آن چیزی میباشد که در این تحلیل انجام میشود. در حقیقت این تحلیل یکی از موثرترین و ماهرانهترین شیوههای آنالیز میباشد که قادر است مولفهها و عناصر بیرونی و درونی شرکت را مورد سنجش و مطالعه و موشکافی نماید.
تدابیر و راهکارهای بازار و مشاوره برندینگ :
هر وقت که مطلوبترین و خوبترین امکانات و شانس حاضر در بازار و احتیاجات فراهم نشده مصرف کنندگان و خریداران مشخص گردید ، باید یک دستور کار و طرح راهبردی برای دنبال کردن امکانات و شانس در بازار فراهم گردد. غالباً در این فاز محتاج یک بررسی و تحقیق بازاریابی میباشیم که دادهها و معلومات مورد احتیاج را به منظور تشخیص قسمتهای گوناگون بازار و گزینش بازار مقصود و مورد هدف فراهم سازد.
تصمیمات آمیزه بازاریابی در فرایند مشاور برندینگ :
پس از فازهایی که گفته شد ، تصمیمات راهکنشی هوشمندانهای در جهت مولفههای مهار شدنی و قابل نظارت آمیزه بازاریابی اتخاذ میگردد. برنامههای ضروری در این زمینه دربرگیرنده:
- گسترش فرآورده و خدمات
- تصمیمات تعیین بها و قیمت
- کنتراتهای پخش و تقسیم
- انتشار و تبلیغ جنبش و گروههای تبلیغاتی
اعمال دستور کارها و طرحها و پایش و نظارت آن در مشاور برندینگ :
در این فاز دستور کار و طرح بازاریابی فراهم و تهیه گردیده است و کالا و خدمات مهیا میباشد ، باید کالا و خدمات را به بازار ارائه نمود و به طور دقیق آن را بازرسی و نظارت کرد چرا که بازار به طور کامل فعال و دارای نوسان میباشد و میبایست تصمیمات محیط آمیزه بازاریابی همگام و مقارن پویندگی و حرکت و تحولات بازار خویش را متجانس و همسو سازد.
همواره توجه به این نکته ضروری است که پروسهی بازاریابی با اعمال و انجام فرایند ، تکمیل و خاتمه نمییابد و پیوسته احتیاج به تحول و تصحیح دارد و میبایست با احتیاجات و تحولات بازار موجود همسو و سازگاری لازم را داشته باشد.
موضوعات مرتبط :